Външният министър на Великобритания Доминик Рааб защити бързото решение да

...
Външният министър на Великобритания Доминик Рааб защити бързото решение да
Коментари Харесай

Великобритания светкавично наложи карантина на връщащи се от Испания

Външният министър на Англия Доминик Рааб отбрани " бързото решение " да се изисква от пасажерите, идващи във Англия от Испания, да бъдат в наложителна карантина за 14 дни.
Рааб съобщи, че знае, че това ще докара до разстройства и стеснение измежду летовниците, само че английското държавното управление " не може да прави взаимни отстъпки с вируса ", написа БГНЕС.
Лейбъристи дефинираха решението като „ безредно ”.
Новото предписание за връщащите се в Обединеното кралство летовници от Испания беше оповестено в събота вечерта след скока на броя на новите случаи на COVID-19 в Испания тази седмица. То влезе в действие след по-малко от шест часа, откакто бе доказано от държавното управление.
Доминик Рааб сподели пред Sky News: " Правителството взе решението допустимо най-бързо – откакто получи данните в петък ".
На въпрос за какво на летовниците не е казано по-рано, че обстановката в Испания е в развой на преоценка, той отговори, че даването на " неразбираеми препоръки " би основало повече неустановеност. " Но би било доста по-лошо " да мътим водата " или да се забавим с въвеждането на ограниченията, когато би трябвало да въведем ", добави Рааб.
Той сподели, че Обединеното кралство не може да рискува " втора вълна " на пандемията и ново блокиране на стопанската система, в случай че не бъдат подхванати навременни ограничения.
Множество самолетни компании, в това число British Airways, разкритикуваха новите ограничения като " още един удар " за английските летовници.
Още: " Значително намаляване на новите случаи на ковид в България, над 10 млн. са оздравели по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР