Външният министър на Великобритания Джереми Хънт обяви, че не е

...
Външният министър на Великобритания Джереми Хънт обяви, че не е
Коментари Харесай

Британският външен министър опита да замаже гафа с Тръмп и британския посланик в САЩ

Външният министър на Англия Джереми Хънт разгласи, че не е склонен с английския дипломат в Съединени американски щати Ким Дароч, който разказва президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като " некадърен ". Хънт също акцентира, че Лондон няма да допусне никакво спиране на връзките Англия - Съединени американски щати поради изтеклите мемоари.
Хънт изрази угриженост по отношение на приключването на отчетите на посланика, наблягайки нуждата да се разбере по какъв начин се е случило това, съобщи БГНЕС.
Коментарите на Хънт идват откакто поверителни текстови известия, изпратени от посланика на Обединеното кралство в Съединени американски щати, Ким Дарък в Лондон, разказват Тръмп като " некадърен ", " нерешителен " и " незапознат ".
В отчетите, които бяха оповестени за първи път от вестник Daily Mail, написа, че Тръмп е " неповторимо дисфункционален и кариерата му може да приключи с срам ". Те датират от 2017 година до през днешния ден и в тях посланика разказва споровете в администрацията като " борба на нож ".
" Наистина не имаме вяра, че тази администрация ще стане доста по-нормална; по-малко дисфункционална; по-малко непредсказуема; по-малко разграничена фракция; по-малко дипломатична и тромава ”, споделя посланикът в едно от известията.
Лидерът на партия Brexit Найджъл Фараж от своя страна съобщи, че Дарък би трябвало да бъде уволнен поради приключването на чувствителни дипломатически отчети. " От момента, в който Тръмп беше определен, този човек беше неточност като английски дипломат - изцяло противопоставящ се на доктрината на Тръмп ", сподели Фараж пред Daily Mail.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР