Външният министър на Унгария заяви, че Будапеща ще отмени ветото

...
Външният министър на Унгария заяви, че Будапеща ще отмени ветото
Коментари Харесай

Сиярто: Оттегляме ветото, когато отмяната на данъка бъде публикувана в Държавен вестник

Външният министър на Унгария съобщи, че Будапеща ще анулира ветото за участието на България в Шенген след отпадането на спомагателния налог върху доставките на съветски газ, натрапен от София и по-точно след публикуването на закона в българския " Държавен вестник ", съобщи Българска национална телевизия.

" В предишното България беше благонадежден директен сътрудник и ние откровено се надяваме, че с анулацията на този неприятелски закон можем да се върнем към съдействие, учредено на взаимно почитание, което постоянно е характеризирало нашите връзки в предишното ", съобщи Сиярто.

" Според моя сътрудник, външният министър на България, този закон ще бъде оповестен в българския " Държавен вестник " в петък, което, ще способства за гарантиране на енергийната сигурност на Унгария в дълготраен проект. Ако това се случи, ще дам инструкции на непрекъснатия ни представител в Брюксел да отдръпна ветото на Унгария върху присъединението на България към Шенгeн ", съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР