Външният министър на Китай Ван И отхвърли опасенията, че страната

...
Външният министър на Китай Ван И отхвърли опасенията, че страната
Коментари Харесай

Китай уверява: Не се стремим да заместим САЩ като световен хегемон

Външният министър на Китай Ван И отхвърли опасенията, че страната му се пробва да измести Съединени американски щати като водещата международна мощ, наблягайки, че Пекин не желаел международна естетика, оповестява " Франс прес ".

Позовавайки се на неотдавнашните творби на американски учени, които акцентират, че Китай ускорява опитите си за надмощие, Ван И подчертал: " Искам да ви кажа доста ясно, че това е сериозна стратегическа неправилна преценка. "

" Това е неправилно очакване,, което ще бъде извънредно пагубно за американските ползи и бъдещето на Съединени американски щати ", коментирал Ван И пред Съвета за външни връзки в Ню Йорк, където той участва на 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Китайският първи посланик допълнил какъв брой е значимо да се поддържат връзките сред Съединени американски щати и Китай " в обикновено русло ", макар че отбелязал, че актуалните разногласия във връзка с търговията сред двете страни " не са причина за суматоха ".

Коментарите на китайския външен министър идват в интервал на утежняване на връзките сред двете най-големи стопански системи в света. Освен продължаващата комерсиална война, американският президент Доналд Тръмп разгласи по-рано тази седмица, че Китай се е опитал да се намеси в идните междинни избори за Конгреса на Съединени американски щати през ноември, като по думите му, той имал доказателства за изказванията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР