Външният министър на Чехия Якуб Кулганек призова страните членки на

...
Външният министър на Чехия Якуб Кулганек призова страните членки на
Коментари Харесай

Чехия призова страните от НАТО за помощ заради парализираното посолство в Русия

Външният министър на Чехия Якуб Кулганек прикани страните членки на НАТО за оказване на помощ по отношение на парализираната активност на чешкото посолство в Москва. Това оповестиха от чешкото външно министерство, представени от ТАСС.

" Ръководителят на чешката дипломация помоли страните съюзнички от НАТО да окажат практическа помощ на парализираното чешко посолство в Москва ", се споделя в изказването.

Персоналът на посолството в Москва беше скъсен, откакто Русия отговори реципрочно на Чехия, като изгони 20 чешки дипломати. Преди това чешката страна разгласи 18 чиновници на съветското посолство в Прага за личност нон грата, които бяха избрани за чиновници на съветските специфични служби.

Кулганек съобщи, че работата на чешкото посолство в Москва в действителност е " парализирана " поради неналичието на личен състав и изиска съвещания със съдружниците на страната в НАТО.

Правителството на Чехия съобщи, че личният състав на чешкото посолство в Москва е доста по-малък от това на съветската дипломатическа задача в Прага. Опозицията прикани държавното управление да предприеме стъпки за реализиране на паритет в числеността на личния състав и в двете посолства. Според изчисленията на чешкото външно министерство към вторник личният състав на съветското посолство в страната се състои от 27 дипломати и 67 механически чиновници, а чешкият в Руската федерация се състои от петима дипломати и 19 механически чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР