Външните министри от Г-7 призоваха международната общност да се обедини

...
Външните министри от Г-7 призоваха международната общност да се обедини
Коментари Харесай

Г-7 призова международната общност да се обедини за Афганистан

Външните министри от Г-7 приканиха интернационалната общественост да се сплоти в отговора си на рецесията в Афганистан, с цел да предотврати нейната ескалация. Това стана ясно от изказване на домакина на срещата, английския външен министър Доминик Рааб.

„ Кризата в Афганистан изисква интернационален отговор, в това число натоварен ангажимент по сериозните въпроси, пред които са изправени Афганистан и районът “, разяснява министърът, представен от „ Ройтерс “.

Американският дипломат на Острова, Катрин Пиърс, към този момент разгласи, че Англия и Съединени американски щати са в съвсем всекидневен контакт с администрацията на Байдън след решението на НАТО да изтегли своите военни сили от Афганистан. Тя добави още, че Англия се надява да координира с сътрудниците и съдружниците си приемането на ново афганистанско държавно управление.

Рааб добави още, че талибанското придвижване би трябвало да увери, че азиатската страна няма да се трансформира в хазаин на терористични закани за интернационалната сигурност. Освен това Г-7 „ продължава да прави всичко допустимо да изтегля уязвимите лица от летището в Кабул и приканва всички страни да продължат да улесняват това “.

Според ТАСС е било подкрепено и изказването на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 16 август, обвързвано с обединяването на страните във връзка с рецесията. Потвърден е бил и задължението за „ незабавната нужда от преустановяване на насилието, ценене на правата на индивида, в това число дами, деца и малцинства “.

Талибанските бунтовници влязоха в Кабул на 15 август и завзеха града за часове. Оттогава на летището се изтеглят най-вече задгранични жители, а животът в столицата се възстановява.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР