Външните министри от 20 страни, които се събраха в канадския

...
Външните министри от 20 страни, които се събраха в канадския
Коментари Харесай

Дипломацията е решението за Северна Корея, иначе - санкции

Външните министри от 20 страни, които се събраха в канадския град Ванкувър за среща във връзка със Северна Корея, показаха поддръжка за разговора сред Пхенян и Сеул, оповестява южнокорейската организация " Йонхап ".

В взаимно изказване те се съгласиха, че дипломатическото решение на актуалното напрежение на Корейския полуостров е " по едно и също време същностно значимо и допустимо " и обмислят едностранни наказания и спомагателни дипломатически дейности, които отиват " оттатък резолюциите на Организация на обединените нации ", с цел да повлияят на Пхенян да се откаже от нуклеарната си стратегия.

Участниците обявиха, че ще изградят световно съдействие за осъществяване на глобите, както и за противопоставяне на противозаконните дейности на Северна Корея, като да вземем за пример морската контрабанда.

Срещата във Ванкувър беше извършена на фона на поредност от диалози сред Северна и Южна Корея, които се концентрираха основно върху присъединяване на Пхенян в Зимните олимпийски игри в южнокорейския зимен център Пьончан, които стартират на 9 февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР