Външните министри на Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет се

...
Външните министри на Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет се
Коментари Харесай

Кризата около Катар се задълбочава

Външните министри на Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет се събраха, с цел да обсъдят отхвърли на Доха да извърши листата с 13 условия за унищожаване на ембаргото

Още по тематиката
Анализаторите са на разнообразни отзиви по какъв начин ще върви цената на петрола до идната година

Как се доближи до изолацията на Катар и какво ще последва от нея

Може да последват вътрешни политически битки в Иран

Qatar Airways е една от най-потърпевшите компании от проблемите сред арабските страни

Те упрекнаха Катар в поддържане на ирански военни групировки на територията им и разпространяване на политическа идеология

Вашингтон ще достави оръжия и съоръжение за съвсем 110 милиарда $

Какви бяха изискванията и за какво Катар ги отхвърли

Позицията на Доха

По време на полемика, проведена от британския тинк-танк Chatham House, Шейх Мохамед ал Тани съобщи, че изолацията е породена от промените, които Катар одобри след Арабската пролет и неналичието на отговор от прилежащите страни. Тогава Доха се разгласи зад страните, водещи революцията в Близкия Изток, и неведнъж съобщи, че " схваща силите зад Арабската гражданска война ".

" Защо виждат Катар като такава опасност? Смятам, че е поради другите ни възгледи за политиката и най-хубавия път за общото ни бъдеще ", съобщи Мохамед Ал Тани по време на полемиката. Той добави, че Катар има вяра в правото на жителите да имат дружелюбно политическо управление за разлика от съседките си, които упрекна в " злоба " към Катар.

По думите на Ал Тани, Доха към този момент е приела ограничения за битка с тероризма и терористичните организации и страната в никакъв случай не е финансирала джихадистки организации в Сирия, а само " умерената опозиция " в спора.

Според изказвания на Белия дом, Доналд Тръмп е разговарял по телефона с президента на Египет Абдел Фатах ал Сиси и е призовал всички страни в спора, който изправя един против различен съдружници на Съединени американски щати, да водят договарянията " градивно ". Според Тръмп, страните би трябвало да се придържат към уговорката, който одобриха в края на май, когато се оповестиха срещу финансирането на терористични групировки и поддържането на екстремистки идеологии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР