Външните министри на ЕС се договориха да свикат конференция за

...
Външните министри на ЕС се договориха да свикат конференция за
Коментари Харесай

ЕС свиква конференция за подкрепа на Сирия

Външните министри на Европейски Съюз се договориха да свикат конференция за поддръжка на Сирия на 29-30 юни, съобщи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, представен от РИА Новости.
" Договорихме се да свикаме конференция в Брюксел, с цел да подкрепим бъдещето на Сирия и района, на 29-30 юни в Брюксел.
Тази конференция ще събере огромна част от интернационалната общественост ", съобщи Борел по време на конференция след Съвета на министрите на външните работи в Загреб.
Това ще разреши да бъде предоставена спомагателна филантропична поддръжка на страната и района, добави ръководителят на европейската дипломация.
Австрийският външен министър Александър Шаленберг пък съобщи, че Европейският съюз няма да разреши на Турция да го шантажира, като провежда поток от нелеглни мигранти.
По думите му, представени от ТАСС, държанието на Турция, която цинично оказва напън върху Европейски Съюз благодарение на беззащитни хора, е недопустимо. Важното е да не се оставим да бъдем шантажирани, уточни Шаленберг.
Междувременно министър председателят на председателстващата Европейски Съюз Хърватия, Андрей Пленкович съобщи, че договореностите сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган за Идлиб са добър знак за деескалация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР