Външната политика не би трябвало да бъде разделение между леви

...
Външната политика не би трябвало да бъде разделение между леви
Коментари Харесай

При баланс на интересите можем да се върнем към нормалност за природния газ

" Външната политика не би трябвало да бъде разделяне сред леви и десни. Това е неправилно. Десните се пробваха да си присвоят по този начин наречената и нищо незнаеща, в случай че не бъде изпълнена със наличие, евроатлантическа ориентировка. Да напомня, че при министър председател от Българска социалистическа партия станахме член на Европейския съюз. По история и по обстоятелства е неуместно някой да слага Българска социалистическа партия отвън европейските структури ".

Това сподели пред БНР проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

И добави, че оценката за леви и десни партии би трябвало да бъде не въз основата на това кой и какво декламира, а по какъв начин употребява външните си дипломатически връзки в интерес на своя народ:

" Когато приказваме за спор покрай границата, за енергийни проблеми, критерият не би трябвало да е евроатлантически или близкоизточен. Ценностите би трябвало да са български, какви са резултатите върху България от стъпките, които се вършат ".

В предаването той акцентира, че мафията не е изкоренена и управлява в забележителна степен правосъдната система на страната:

" Всички опити за наказване на крадците, мутрите, на тези, които тласнаха и държат България на дъното на Европейски Съюз, са безуспешни, тъй като тези хора не престават да се радват на добър стандарт и да се намират под сянката на чадъра на правосъдната система ".

Проф. Гечев уточни, че усещането по какъв начин " служебният кабинет фриволно и щастливо ще може да си взема решения, не е правилно ":

" Служебният кабинет би трябвало да извършва Закона за бюджета и би трябвало да приготвя изборите. Що се отнася до сключване на дълготрайни контракти за доставка на газ… няма снабдител, който ще желае да подписва такива със длъжностен кабинет... Европейският съюз в никакъв случай не е преставал да внася природен газ от Русия, той е намалявал доставките. Фантасмагориите по какъв начин ще идват корабчета от Флорида или от Аляска и ще заместят 160 милиарда куб. метра газ годишно в Европа, и децата не ги имат вяра. Няма по какъв начин да се доставя по-евтин и по-сигурен газ при тези природо-географски условия и позиция, в които се намират Европа и България. При баланс на ползите можем да се върнем към нормалност ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР