Външната ни търговия много активно преминава към използването на различни

...
Външната ни търговия много активно преминава към използването на различни
Коментари Харесай

Плащанията в юани за руския износ са нараснали до 1/3 от общия обем

Външната ни търговия доста интензивно минава към потреблението на разнообразни от $ валути, най-много към китайската, съобщи шефката на РЦБ Елвира Набиулина
Използването на китайския юан за заплащане на съветския експорт се е нараснало 86 пъти до 34,5% от общия размер през последните две години, съобщи шефката на Руската централна банка Елвира Набиулина в изявление за съветската организация РИА Новости, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Това е първото обществено изявление на Набиулина, откакто тя анулира няколко планувани изяви и на фона на медийни спекулациите по отношение на нейното здраве. Тя съобщи, че потреблението на китайския юан в заплащанията по съветския импорт също се е нараснало внезапно, до 36,4 %, за същия интервал.

" Нашата външноикономическа активност доста интензивно минава към потреблението на други валути (различни от долара), най-много на юана ", съобщи Набиулина.

Не е ясно по кое време е извършено изявлението, само че всяка вест, намекваща, че Набиулина може да се върне на работа, е значима за вложителите, като се има поради властта, която централната банка има над курса на рублата посредством финансовия си надзор, както и върху стопанската система като цяло посредством банковите регулации и лихвените проценти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР