Външната комисия в парламента ще разгледа днес решение относно действията,

...
Външната комисия в парламента ще разгледа днес решение относно действията,
Коментари Харесай

Защо издирват Христо Грозев? Говори вътрешният министър

Външната комисия в Народното събрание ще прегледа през днешния ден решение по отношение на дейностите, свързани с оповестеното от Русия търсене на българския публицист Христо Грозев.

Миналата седмица той бе изслушан от друга парламентарна комисия, където Грозев показа, че в страната ни има огромна централизация на " сътрудници на въздействие " на съветските служби.
-->
Министерство на вътрешните работи към момента няма отговор от Русия за какво журналистът Христо Грозев е разгласен за федерално търсене, съобщи в изявление за Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" В взаимозависимост от отговора от съветска страна ще преценим какви дейности да предприемем. По случая страната си свърши работата доколкото може. Следим го доста деликатно, там където е належащо, се намесват и службите ", уточни той.

Задържането на британеца Дейвид Бодил, който се търси от Интерпол, е реализация на ДАНС, с присъединяване на Министерство на вътрешните работи. Иван Демерджиев дефинира ареста като рутинна интервенция, каквито се случват постоянно през последните месеци.

Не е имало особена опозиция при ареста на Дейвид Бодил, уточни още вътрешният министър. Той увери, че всички процедури по проблема ще бъдат спазени прецизно и предвижда, че евентуално Бодил ще бъде екстрадиран в родината му.

Демерджиев разгласи, че се е стигнало до края на разплитането на проблема с полицейския чадър над Георги Семерджиев, предизвикал тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две дами.

Освен някогашната полицайка Симона Радева, дисциплинарно уволнен е и нейният другар от 4-о районно управление (на МВР), който е измежду първите, оказали се на мястото на злополуката. По думите на министъра е потвърдено, че той е позволил нарушаване по отношение на злополуката и последващата му работа по следствие на случая. Извън уволнените дисциплинарно, още 38 чиновници на реда са осъдени по някакъв по случая.

" Когато са осъдени толкоз доста хора, към тази система не може да има искания, че не се чисти ", сподели Демерджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР