Вандалската проява на мемориала в Хирошима не е очернила България

...
Вандалската проява на мемориала в Хирошима не е очернила България
Коментари Харесай

Диригентът на Операта: „Локо София” не постави клеймо върху България

Вандалската демонстрация на мемориала в Хирошима не е очернила България в очите на японците. Това разяснява диригентът на Софийската опера Григор Поликаров.
„ Не мисля, че това сложи клеймо върху България. Япония е една от страните, в която България има прелестно име. Те са една доста добре осведомена нация. Софийската опера гостува за седми следващ път, изнасяйки този артикул, който те купуват. Те показаха новината извънредно внимателно. Без никакви подмятания. Аз считам, че те схващат, че това е изолиран акт, който по никакъв метод не може да се свърже със Софийската опера и с нашата страна”, уточни Поликаров по БТВ.

Той описа, че когато е видял новината в обществените мрежи и надписа „ Локо София”, се е надявал действието да не е осъществено от някой от екипа на операта и добави, че не познава сътрудниците от техническия отдел, оставили надписа:

„ Аз за повторно съм в този мемориален парк. Трябва да ви кажа, че на човек му засяда буца в гърлото. То е доста ужасно, то е доста тежко да се преживее и всички сътрудници споделяхме това възприятие. В тази среда да се случи - това е което на нас не ни стана ясно и нямаше по какъв начин да приемем. Защото дано си признаем – освен българи, доста хора драскат на доста места по света. Може би това не беше мястото”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР