Вандалска атака в центъра на Пловдив. Четирима рускоговорещи пияни младежи

...
Вандалска атака в центъра на Пловдив. Четирима рускоговорещи пияни младежи
Коментари Харесай

Рускоговорящи пияни младежи счупиха огражденията на голямата базилика в Пловдив, повръщаха и уринираха вътре

Вандалска офанзива в центъра на Пловдив. Четирима рускоговорещи пияни младежи счупиха едно от стъклата на декоративните ограждения на Голямата базилика в центъра на Пловдив. От фрагменти на охранителни камери се вижда по какъв начин вандалите са счупили стъкло на декоративно ограждение, хвърлят бутилки по артефакти в базиликата, уринират и повръщат вътре. 
 
В постройката се съхраняват древноримските мозайки, които са на път да станат част от международното културно завещание на ЮНЕСКО.
 
Извършителите са четирима. Действията им са снимани от една от охранителните камери на обекта. Актът е осъществен в ранните часове на 7 април. На камерата за видеонаблюдение се виждат хора, които прииждат отблизо нощно заведение. След три опита чупят защитното стъкло на парапета с ритници, изясни в ефира на NOVA доцент доктор Елена Кантарева-Дечева, шеф на Общинския институт " Старинен Пловдив ".
 
По нейни думи на записа от камерата се вижда и по какъв начин вандалите хвърлят бутилки по артефакти в базиликата, уринират и повръщат вътре.
 
Има защита, само че тя съблюдават избран протокол и единствено е алармирала дежурния отговорник. Ще подадем писмен сигнал в полицията, като ще им предоставим всички материали от видеонаблюдението, сподели още доцент доктор Кантарева-Дечева.
 
Счупеното стъкло краткотрайно е сменено с плексиглас, а съгласно съседи в региона вандалите са били рускоговоряща група от над 20 души.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР