Вандали видяха върха на емблематична скулптура, където туристите позират на връх Калифорния, твърдят служители

...
Емблематична скулптура, която маркира крайната точка на 3 мили поход
Коментари Харесай

Емблематична скулптура, която маркира крайната точка на 3 мили поход нагоре по популярна планина в Калифорния, беше вандализирана, се казва в докладите.

Пътешественици, надяващи се на снимка с „Mission Peeker“ на върха на Mission Peak, бяха изненадани да открият, че върхът му е бил напълно отрязан, съобщи SFGATE.

Това съдържание не е достъпно поради вашата предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Стълбът — наречен Mission Peeker заради прикрепените към него зрителни тръби — е дестинация на върха на планината Саут Бей повече от 30 години, съобщиха от изхода.

Създадено е от Леонард Пейдж, художник и пазач на парка, през 1990 г., съобщават от магазина. Той включи зрителните тръби, така че посетителите да могат да надникнат в пейзажа, който се вижда от планинския връх.

„Емблематичната скулптура на Мишън Пийк е вандализирана“, каза Mission Peak Conservancy в публикация на 4 септември във Facebook, включително снимка на вандализма. „Кражба на наблюдателни тръби и унищожаване на собственост на парка.“

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Длъжностни лица от консервацията казаха по-късно в коментарите, че Изтокът Bay Regional Park District потвърди, че служителите на парка са открили липсващото парче.

Пътешественик също сподели снимка, която са заснели на отрязания Mission Peeker, „седнал на склона“ през уикенда.

„Трябваше да тежи 80 фунта или повече предвид дебелината на метала“, каза някой. „Би било много трудно да се отнесе от хълма.“

Длъжностни лица от регионалния парк East Bay не отговориха веднага на искането на McClatchy News за информация.

В имейл пред McClatchy News, съоснователят на Mission Peak Conservancy Уилям Ирагуи каза, че районът на парковете ще определи как да прикрепи отново отрязания сегмент, „за да възстанови този много важен културен артефакт.“

Най-лесният начин да направите това е вероятно ще бъдат заварени двете секции заедно с преносимо заваръчно съоръжение, което районът на парковете понякога използва за ремонт на порти за добитък и пазачи за добитък в парка, каза Ирагуи.

Но процесът на възстановяване може да се сблъска с препятствия – съседите от началото на пътеката на Standford Avenue са помолили парковия район „да не правят никакви подобрения в парка“, каза той.

В изявление служители на парковия район казаха, че са „натъжени“ от инцидента , съобщи КТВУ. „Всеки вандализъм от унищожаване до графити засяга това, което би трябвало да бъде положително, щастливо преживяване за членовете на общността да се наслаждават на открито пространство и много пътеки в нашите регионални паркове“, съобщава станцията.

Докато районът на парковете възстанови отрязаното парче, служители не казаха дали високият над 6 фута „паметник на културата“ ще бъде възстановен, съобщи станцията.

Пътешественици и жителите се запитаха защо някой би се насочил към емблематичната забележителност.

„Просто не мога да си представя какво би минало през ума на някого, което би го принудило да направи това, защото това не е просто забележителност, хората взаимодействат с нея ”, каза Джойс Лий на KGO. „Имате нужда от специфичен инструмент, за да отрежете нещо подобно, трябва да отделите време, за да се издигнете на 2100 фута над 3 мили. Това не е престъпление с малко усилия.“

Жителят на Фремонт каза на станцията, че „единственият по рода си стълб“ има четири лица, които позволяват на посетителите да гледат емблематичните върхове на района на залива на север и юг. Тя го посещава от десетилетия на празници и рождени дни, каза тя пред станцията.

„Наистина е разстройващо, защото това е върхът, там знаеш, че най-накрая си го измислил, това е на върха на всички скалите са, всички хора се събират само за тази снимка, но вече не“, каза Клаудия Беджарано пред станцията.

Всеки, който има информация за вандализма, трябва да се свърже с отдела за обществена безопасност на регионалния парк East Bay на 510-690-6521.

Популярният водопад Great Smoky Mountains е обезличен, казват от парка. Рейнджърите търсят улики

Вандали унищожават рисунки с пръсти на 30 000 години в австралийска пещера. „Непоправимо“

„Свещено място“ е вандализирано с графити в Невада, казват федералите. 2 мъже отиват в затвора

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР