Вандали нахлуха в новоизграждащ се център за деца с аутизъм

...
Вандали нахлуха в новоизграждащ се център за деца с аутизъм
Коментари Харесай

Вандали нахлуха в новоизграждащ се център за деца с аутизъм в Плевен

Вандали нахлуха в новоизграждащ се център за деца с аутизъм в Плевен, оповестиха от Окръжната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Счупени са разнообразни предмети, порти, маси, столове. На входа, през който са влезнали вандалите не е имало физическа защита и СОТ и са разрушили имуществото с брадви, показва NOVA.

„ Не е обир, не е откраднато. Там, имаше дрешки, чисто нови, които са оставени на земята. Нищо не е изчезнало, а и тези неща са доста тежки, с цел да бъдат изнесени, в случай че става въпрос за железа, има мотори. Така, че на първо четене, това си е вандалщина”, разяснява Ивайло Иванов, който дава отговор за ремонта на постройката.

Как една майка на дете с аутизъм трансформира своето занимание в бизнес

Ремонтните работи са финансирани посредством дарения от фондация „ Стъпка за невидимите деца на България” и съдружие „ Аутизъм днес”, След вандалския акт се постанова да ремонтират още веднъж развалените пространства.

„ Сградата е 1600 квадрата, много е огромна. Това е единствената част, която няма СОТ, защото е доста огромна и не може да си позволим. Извършителите са знаели, че тази част няма СОТ. Каква е тяхната цел и претекст – единствено те си знаят, както и какво носят в сърцата си, също”, изясни Владислава Цолова, ръководител на „ Стъпка за невидимите деца на България”.

Постигнат консенсус: Нов закон и финансова поддръжка за хората с увреждания

„ Вече приготвяме в София експерти, които ще работят в Дома в Плевен. Записваме и деца, като имаме намерение да открием Дома с 20-25 деца от Северна България. Подготвяме пространства и за нощуване на фамилиите, които ще идват в Дома в Плевен”, сподели още Цолова.

От полицията в Плевен обясниха, че към този момент имат следи за това кои са причинителите на вандалския акт, само че арестувани към момента няма.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР