Вълнуващата биографична драма , посветена на световноизвестната италианска лекарка и

...
Вълнуващата биографична драма , посветена на световноизвестната италианска лекарка и
Коментари Харесай

Филм, вдъхновен от живота и делото на Мария Монтесори, гледаме във Варна

Вълнуващата биографична драма, отдадена на световноизвестната италианска лекарка и педагожка, потегля в разпространяване у нас от 12 април, а във Варна можем да гледаме във ФКЦ.

Филмът беше част от програмата на Синелибри 2023 и бе показан персонално от режисьорката Леа Тодоров. Главната роля се извършва от очарователната Жасмин Тринка („ Фортуната “, „ Никой не се избавя самичък “), една от настоящите звезди на италианското кино.

Филмът е въодушевен от живота и делото на Мария Монтесори.

Действието се развива през 1900 година. Лили д’Аленжи, парижка кокотка на върха на славата си, бяга от Париж, с цел да скрие умственото увреждане на своята щерка. Когато идва в Рим, животът ѝ се прекатурва след срещата с харизматична жена доктор на име Мария Монтесори, която е създала човечен способ за образование на деца с физически и умствени дефицити. Оказва се, че дамата, която желае обществено да въплъщава la nouvelle femme, т.е. една съвременна и еманципирана жена, за задачата би трябвало да заплати висока цена – скрито, извънбрачно майчинство. Скоро Мария ще би трябвало да избира сред детето и призванието си.

С присъединяване на: Жасмин Тринка, Лейла Бахти, Рафаеле Еспозито, Нанси Хюстън, Лаура Борели и други

ОТЛИЧИЯ:

2023 Номинация от МФФ в Цюрих

2023 Срещи на френскоговорещото кино в Божоле – номинация за премията на журито и номинация за премията на гимназистите

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=-j6TAzbI6e4

На 12 април 2024 година потегля в регулярно разпространяване в арткината в цялата страна. За прожекциите няма възрастови ограничавания.

Филмът се популяризира с поддръжката на Програма „ Творческа Европа “ — МЕДИА на Европейски Съюз и ИА „ Национален кино център “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР