Вълната от пари, инвестирани в най-сигурните взаимни фондове на паричния

...
Вълната от пари, инвестирани в най-сигурните взаимни фондове на паричния
Коментари Харесай

Инвеститорите се обръщат към най-сигурните парични фондове на фона на пазарните сътресения

Вълната от пари, вложени в най-сигурните взаимни фондове на паричния пазар, едвам в този момент стартира, като се чака през годината в тях да се влеят още 1,5 трлн. $, считат от Barclays Plc., представени от Блумбърг.

Хазната на парични фондове, които влагат единствено в скъпи бумаги с съвсем никакъв кредитен риск - като да вземем за пример съкровищни ​​бонове и съглашения за назад изкупуване, към този момент набъбна, откакто страховете от рецесия в банковия бранш излязоха на напред във времето предишния месец. Продължаващото изтегляне на пари от банките и ротацията към взаимните фондове, които могат да купуват по-рисков дълг, единствено ще подхранва тази наклонност, защото вложителите търсят по-висока рентабилност и по-голяма сигурност, споделя Barclays.

„ Очакваме балансите на паричните фондове да се усилят внезапно през идната година “, написа в записка до клиентите стратегът на паричния пазар на Barclays Джоузеф Абате. „ Въпреки че наподобява, че терзанията по отношение на по-широката банкова кредитоспособност се охлаждат, те наподобява са привлекли вниманието на тази депозитна база. Институционалните вложители са забелязали, че не получават толкоз доста обезщетения за поемането на негарантиран банков риск, като поддържат банкови депозити над застрахователния таван от 250 хил. $ “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР