Вълна от тероризъм заля Чеченската република, като само за ден

...
Вълна от тероризъм заля Чеченската република, като само за ден
Коментари Харесай

Вълна от тероризъм заля Русия! Има загинали и ранени

Вълна от тероризъм заля Чеченската република, като единствено за ден бяха осъществени няколко набези против служители на реда в самостоятелната съветска област.

Атаките са осъществени в навечерието на мюсюлманския празник Курбан Байрам, само че съгласно чеченския водач Рамзан Кадиров са се провалили.

" Всички опити на бандити за проведена офанзива в страната в навечерието на Курбан Байрам се провалиха ", съобщи президентът и министър председател на Чеченската република.

По неговите думи не може да има подозрение, че нападенията са осъществени за празникът да бъде засенчен, да се попречи на жителите на чеченската столица да " проведат мероприятия, свързани с Курбан Байрам ".

" Но най-важната цел беше онагледяването на съществуване на някакви сили, способни да провеждат въоръжени акции и терористични дейности ", кза още той.

Кадиров изрази признателност на чеченските сили на реда, които провалили опитите на терористите да внесат ужас. Той поръчал на управлението на вътрешното министерство на републиката да окаже помощ на служителите на реда, които пострадаха при нападенията на екстремистите.

По публични данни офанзивите са били четири – две в столицата Грозни и две в град Шали.

В Грозни незнайни атакували се врязали с автомобил в служители на реда на контролно-пропускателния пункт на града, след което колата се е взривила. Кола е блъснала чиновник на реда в центъра на града, като е последвала и престрелка. Появиха се информации, че има умрял служител на реда, само че тя не бе доказана. Твърди се, че и в двата случая транспортното средство е било едно и също.

В Шали двама души пробвали да нахлуят с ножове в полицейското ръководство в града. Те ранили цивилна жена - помощник на полицията. Нападателите са премахнати. Вторият случай е от село Мескер-Юрт до Шали, където екстремист направил " самоатака " против служители на реда, прецизира Канал 3.

Общо равносметката по публична информация е двама убити терористи и един, който е приет в болница, и двама ранени служители на реда.

Засега няма информация коя организация стои зад офанзивите. Рамзан Кадиров, пък успокои, че обстановката в републиката към този момент е " безусловно спокойна ".

БЛИЦ напомня, че снощи се появи страшна вест за всеобщ разстрел на 19.08.2018 година пристигна от Новоросийс к.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР