Вълна от съпричастност към 2-годишната Бояна от Пловдив, която страда

...
Вълна от съпричастност към 2-годишната Бояна от Пловдив, която страда
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност към малката Бояна от Пловдив, която страда от рядко заболяване

Вълна от съпричастност към 2-годишната Бояна от Пловдив, която страда от рядко заболяване. След насочен зов за помощ от родителите на детето, стотици хора с огромни сърца се проведоха в разнообразни начинания, с цел да съберат нужните средства за лекуването.

На 21 май от 9:00 до 11:00 часа на стълбите към Акведукта на рид Бунарджик и от 18:00 до 20:00 часа на Младежкия рид ще се организира благотворителна фотосесия в помощ на момиченцето. На 18 юни пък ще се изиграе благотворителен шампионат по футбол на дребни порти в „ Атрим Арена”. Крайният период за записване на тимовете е 14 юни.

Днес в Раковски се провежда благотворителен базар от 17.00 ч. до 21. 00 ч. пред НЧ " Св. св. Кирил и Методий ". Ще се събират книги, облекла и обувки /нови или запазени/, картини, гоблени, сувенири, играчки и други Такива начинания ще има и идната недела, 15 май, в двора на двете църкви в кв. Секирово и Ген. Николаево от 10 до 11:30 ч. На доста места в града към този момент са сложени и кутии за събиране на средства. Те са в хран. магазин Секирово, ул.Трети март 15, магазин " Йонел " -Ген. Николаево, ресторант " Стара къща " -Секирово, магазин " Крайпътна къща " -Секирово, фреш маркет –Секирово, фриз.салон " Mova " -Секирово, хр.магазин Вени М(Берджита)-Генерала, мини маркет Еми Ем-Парчевич.

Дете от София пък се отхвърля от дарове за рождения си ден, а ще събере пари за лекуването на дребната Бояна. „ Първоначално желанието ни беше със събраната сума да закупим детски книги, които да подарим на децата в София, избягали от войната в Украйна. Те интензивно учат български език и се приготвят да постъпят в учебните заведения ни. Има огромен дефицит на детска литература, която да им помогне да овладеят езика ни. Междувременно обаче разбрахме за Бояна и нейното семейство и историята им ни развълнува доста, молим се към този момент за нея и мечтаем да разберем, че тя е добре, здрава и безгрижна!”, написа в обществените мрежи майката на детето.

Припомняме, че на Бояна е сложена страшната диагноза Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза - рядко и постоянно съдбовно метаболитно заболяване. За лечението са нужни 200 000 евро – сума, непостижима за родителите. Затова майката се обръща с зов към всички положителни хора да оказват помощ за спасяването на детето ѝ.

Може да подкрепите Бояна, като дарите средства посредством:

Банка ДСК

IBAN BG29STSA93000020571522

BIC:BIG: STSABGSF

Титуляр Пламена Иванова Чонкова(Майка на Бояна)

Paypal:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР