Вълна от съпричастност и лъч светлина за семейството от великотърновското

...
Вълна от съпричастност и лъч светлина за семейството от великотърновското
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност след репортаж на bTV: Помощ за семейство, останало без дом след пожар

Вълна от съпричастност и лъч светлина за фамилията от великотърновското Ново село, чийто дом изгоря при пожар . Преди две в „ Тази заран “ разказахме за случилото се.

Всичко опожарено към този момент е разчистено, благодарение на неуморните старания на доста доброволци. Надяват се скоро дребният им наследник да може да се върне в детската си стая.

То се нуждае от строителни материали, техника и работна мощ

„ Много хора се включиха от цялата страна. В събота бяхме към 60 индивида. Всички хора се раздадоха на най-много. Всеки даде цялата си сила, с цел да разчистим “, описа Георги Ралевски, притежател на къщата.

„ Има лъч и вяра, още веднъж ще си построим нашия дом и ще върнем да живеем тук на село. Не съм очаквала, че толкоз доста хора ще се включат “, сподели Бисерка Борисова, брачна половинка на Георги Ралевски.

Огънят е тръгнал от спомагателна сграда

Причината за пожара към момента се обяснява. В момента фамилията ремонтира втория етаж на къщата. Когато схваща за пожара, Петър Бонев се отзовава незабавно. Сега той оказва помощ и в ремонта. 

„ Заедно с огнеборците и другите 50 индивида гасихме дружно. Направихме това, което се е предписание преди години – дружно демонтирахме, което беше от руините и дружно можем да построим още веднъж къщата “, каза Петър Бонев.

Според експертиза огънят е породен от късо съединяване, само че клипове демонстрират мъж към къщата

Младото семейство благодари на всички, които са им помогнали с материали, финансова и прочувствена поддръжка. 

През уикенда още веднъж следва акция на доброволците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР