Вълна от предупредителни и реални стачни действия започна в различни

...
Вълна от предупредителни и реални стачни действия започна в различни
Коментари Харесай

Шофьори плашат да оставят София без градски транспорт. Причината

Вълна от предупредителни и действителни протестни дейности стартира в разнообразни браншове в страната. Макар и не доста шумно, недоволството от ниските си заплати към този момент обявиха чиновниците във външното министерство, в Агенцията по кадастъра и в лечебните заведения.

30% нарастване на заплатите желаят и от транспортния профсъюз в София. Работещите в столичния градски превоз възнамеряват поредност от митинги, в случай че институциите не им обещаят по-високо възнаграждение и предизвестяват, че столицата може да остане без градски превоз.
-->
Последното нарастване на заплатите на чиновниците на градския превоз е било с 10% през този април. За последното полугодие над 100 водачи са напуснали системата на градския превоз.

" Хората напущат, тъй като средствата, които получават в сдруженията от градския превоз в София и страната не им доближават, с цел да съществуват обикновено. Задълженията на всички се покачиха, инфлацията е 17,7%, в случай че по този начин не престават по този начин нещата, градският превоз няма да може да действа, не на последно място поради липса на фрагменти ", съобщи пред Българска национална телевизия Иван Кирилов - ръководител на федерацията на транспортните служащи към КТ " Подкрепа ".

Месечната заплата без ексклузивен труд е 1530 лева, разяснява водачът Георги Стефанов. " Без ексклузивен труд аз взимам 1700 лв., защото имам 18 години стаж. Тези пари стигат за съществени работи - храна, медикаменти, горивото, с което пристигам на работа, заеми. 90% от сътрудниците имат заеми и към този момент е непостижимо да си ги погасяват ", изясни той.

Водачите са с най-високи заплати, само че всички други заплати - на сервизни служащи, диспечери, са още по-ниски - 800-900 лв.. С добавките за храна и нощен труд тези хора взимат най-вече 1100 лв., изясни Иван Кирилов.

" Отливът на чиновници продължава да пораства. Нашите претенции са под формата на сигнален темперамент и за нас е значимо страната и общините да заложат нужните средства в държавния бюджет. Ще реагираме във всеки един миг, в който ни бъде отказано обезпечаването на тези средства, с цел да могат да съществуват тези сдружения и да има служащи ", сподели Кирилов.

Ако се наложи, още веднъж ще има блокади на кръстовища и освен - в случай че би трябвало, ще се затварят на гаражи и депа и е изцяло евентуално София да остане без градски превоз.

" Инициирали сме диалози в Столична община, ще го създадем и в другите общини, тъй като следва привикване на парламент. В последна сметка и да има, и да няма постоянно държавно управление, в България няма безредие и все някой би трябвало да ни обърне внимание ", безапелационен бе Иван Кирилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР