Вълна от оставки във Втора градска болница в София, която

...
Вълна от оставки във Втора градска болница в София, която
Коментари Харесай

Оставки в предвидената за инфекциозна Втора градска болница

Вълна от оставки във Втора градска болница в София, която би трябвало да стане инфекциозна болница за банкет на заболели от ковид. 85 лекари, сестри и санитари са подали молби за овакантяване до 16:00 часа в понеделник.

" Две седмици липсва информация какво ще се случи с болничното заведение и с лекуването на заболели. Хора с 40 години стаж плачат и подават оставки ", сподели пред бТВ доктор Георги Тодоров, завеждащ интензивното поделение. По думите му във Втора градска болница няма готови експерти за лекуване на заболели с тежка дихателна непълнота, няма обезпечена и инсталация и защитни дрехи за медиците.

Добавя, че множеството лекари в болничното заведение са в предпенсионна или пенсионна възраст. Затова считат, че работата с заболели от ковид би била рискова за тях.

“Ние считаме, че болничното заведение ни няма нужния запас да бъде преобразувана в инфекциозна. Тежко болните пациенти постоянно се нуждаят от реанимационни мероприятия. Ние нямаме такова поделение. Имаме трима реаниматори, които са на график. За инвазивна вентилация имаме два апарата”, сподели пред БНР Николина Колева, доктор специализант.

Директорът на лечебното заведение доктор Стефан Узунов признава, че не знае дали няма да бъдат подадени още оставки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР