Валери Симеонов беше вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов.

...
Валери Симеонов беше вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов беше вицепремиер в третото държавно управление на Бойко Борисов.

© Велко Ангелов Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер. За това първо заяви държавната осведомителна работа, а малко по-късно той направи изказване пред публицисти в постройката на Министерски съвет. Това става след близо месец митинги на майки на деца с увреждания, откакто той ги назова " кресливи дами с сякаш заболели деца ".

Минути след изключително съвещание на съдружния съвет на ръководещите довечера Валери Симеонов съобщи, че решението му не е взето под напън. Той е стигнал до него през днешния ден следобяд откакто се е съветвал с парламентарната си група и водача на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. " Причините за моята оставка са продължаващата медийна акция, изключително в последните два дни, продължение на акцията против мен във връзка на изказването ми. Продължението на тази акция към този момент не е единствено против мен, а и против народни представители от НФСБ – отново по същия метод – с отчасти цитиране на изказвания и вадене от подтекста ", стартира изказването на Симеонов. От тази акция се възползвали политически съперници, което пък удря по рейтинга на държавното управление, а това пък рефлектира върху ръководството на България, сподели Симеонов. Аз не мога да си разреша да тежа на това ръководство като воденичен камък, създавайки предпоставки за акция, в това число и от извънпарламентарни партии и цели групи от обществото, сподели още той.

" Това ще лиши митингите най-малко отчасти от техните учредения. Да забележим дали те ще не престават и с какви искания ", заключи той. Неговото пояснение ззащо се е стигнало дотук: Не съм добре признат, тъй като не съм общоприет политик, считам, че човек би трябвало да е почтен, пореден, деятелен и ефикасен във всяко нещо.

Краткото му изказване минути преди 20 часа приключи с думите " Борбата продължава! ". Въпроси не бяха позволени.

Премиерът е приел оставката на Валери Симеонов, оповестиха от Министерски съвет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР