Валери Сименов беше заменен на поста вицепремиер“ от шефа на

...
Валери Сименов беше заменен на поста вицепремиер“ от шефа на
Коментари Харесай

Изборът на Марияна Николова за вицепремиер и завръщането на Симеонов в НС белязаха седмицата

Валери Сименов беше сменен на поста „ вицепремиер “ от шефа на кабинета си Марияна Николова. Тя разгласи повишението на приходите за едни от главните си цели.  Николова съобщи, че не би направила изявления, сходни на тези, поради които беше поискана оставката Симеонов и изрази подготвеност за разговор с протестиращите майки.

Протестиращите майки на деца с увреждания приветстваха приемането на оставката на Симеонов и прекратиха всекидневните си митинги пред Министерския съвет

Симеонов изрази вяра, че оставката му е сплотила обединението " Обединени патриоти ". В същото време Красимир Каракачанов сподели, че вижда проблеми в дребната в коалиция. 

На идващия ден Валери Симеонов се върна в Народното събрание като народен представител. Лидерът на „ Атака “ Волен Сидеров изясни, че не познава  Марияна Николова и по тази причина със съпартийците му не са взели участие в гласуването.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж настоя за оставка на цялото държавно управление и за предварителни избори. Според нея, държавното управление на Бойко Борисов основава неустойчивост на институциите и на цели системи в страната.

Протестите против ниския стандарт на живот, нарасналите цени на горивата и за промяна на системата продължиха,но ставаха все по-малобройни.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че ще продължи да поддържа правото на митинг на жителите. Според нея, главният проблем е за какво, при невисок данък и ниски индустриални разноски, в България нямаме и най-ниските цени на горивата.

Президентът Румен Радев съобщи, че една от аргументите за митингите е, че българите не имат вяра, че българските политици разчитат единствено на заплатата си.

Според ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов митингите в страната са добре проведени с политическа поддръжка

Депутатите сложиха предел от 5000 лв. като обезщетение за породени прочувствени вреди на братя, сестри и по-далечни родственици и близки на починали при произшествия. Обезщетенията за най-близките родственици ще останат както до момента - без ограничавания

Народните представители отхвърлиха ветото на президента Румен Радев против по-високите налози за старите коли, увеличените ставки за парцелите на българите и новия метод за пресмятане на такса боклук - съгласно количеството, а не съгласно данъчната оценка на парцела.

А след среща при премиера синдикатите и работодателите споделиха,че чакат нарастване на междинната заплата през идната година.

Цената на горивата продължи да пада.

Втората тръба на газопровода " Турски поток " ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия. Това е определил дефинитивно " Газпром ", заяви съветският вестник " Комерсант " като се базира на свои източници.  Депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай разяснява, че страната ни би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да може Турски поток да премине през нашата страна.

Транзитиране на газ, като част от плана „ Турски поток “, е резултат от усилени договаряния на страната, както с съветската, по този начин и с турската

Решението за включването на страната ни в енергийния план „ Турски поток “ е позитивно, само че изгодите надалеч няма да са такива, каквито биха били с неосъществения план „ Южен поток “, съобщи Таско Ерменков от Българска социалистическа партия:

Министър Теменужка Петкова съобщи, че  страната ни не е уведомявана публично за желанието на Газпром:

Премиерът Бойко Борисов разпореди на Министерство на вътрешните работи и на ДАНС да създадат инспекция във допустимо най-кратък период на българските документи за идентичност, издадени на непознати жители за последните пет години.

Три седмици след акцията за корупционни практики в Държавната организация за българите в чужбина, от профилираната прокуратура оповестиха, че в банкова касета, до която достъп е имал единствено основният секретар на Агенцията Красимир Томов,  са откри евро, долари и левове на стойност 427 000 лв.. Томов, дружно с уволненения след арестите ръководител на Агенцията Петър Харалампиев и още двама души,  са обвиняване за търговия с документи за български генезис.

Прокуратурата ще ревизира дали финансовият министър заплаща наем за първокласния апартамент, в който живее. В " Шоуто на Слави " основният прокурор Сотир Цацаров беше запитан знае ли, че Bлaдиcлaв Гopaнoв  живее в апартамент от 180 квадрата, възложен му безплатно от български предприемач.

В същото телевизионно предаване Сотир Цацаров  сподели, че в случай че експертиза удостовери изводите за нередности в отчета на ДАНС при създаване на оградата на границата, ще има обвинени министри и регионални шефове. Бившият вицепремиер Валери Симеонов изясни, че не вижда учредения да се тормози от възможни нарушавания. И вицепремиерът Красимир Каракачанов сподели, че не е обезпокоен от поръчката на основния прокурор. Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова декларираното от Цацаров е доказателство, че сигналът за оградата, внесен  от депутата от левицата Елена Йончева, е имал учредения.

Бизнесменът Николай Банев и брачната половинка му Евгения да бъдат екстрадирани в България, реши Апелативният съд във френския град Екс-ан-Прованс. Това заяви за " Хоризонт " юристът на фамилията Венсан Пенар. Ако решението не бъде обжалвано, Баневи би трябвало да бъдат екстрадирани до 10 дни, уточни юристът:

Специализираният углавен съд  забрани на отстранената като кмет на Младост Десислава Иванчева и някогашната ѝ заместничка Билянa Πeтpoвa  да напущат страната.  Юристи разясниха, че е казус да се желае ограничаваща мярка, каквато е зaбpaнaта зa нaпycĸaнe нa cтpaнaтa, в случай че Иванчева и Петрова продължват да са в ареста

Движението на трамваите по ул. Граф Игнатиев в София ще бъде пуснато скоро, сподели кметът Йорданка Фандъкова, само че отхвърли да се ангажира с съответен период. 

Както всеки втори българи, по този начин и софиянци се втурнаха по моловете поради Черния петък.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР