Валери Божинов даде обширно интервю за Sky Sport Italia и

...
Валери Божинов даде обширно интервю за Sky Sport Italia и
Коментари Харесай

Божинов: Земан много ми се караше, дори когато вкарвах в скобата

Валери Божинов даде обстойно изявление за Sky Sport Italia и по-специално предаването „ Calciomercato L`originale”. Божигол показа редица любопитни моменти от престоите си в Италия. В разнообразни интервали от своята кариера 36-годишният нападател игра за Лече, Парма, Фиорентина, Ювентус, Виченца, Верона, Тернана и Пескара на Ботуша.

За работата си с един от ексцентричните наставници на Апенините – Зденек Земан, българинът има доста какво да опише. Божинов нееднократно е казвал, че това е един от най-знаковите за него треньори.

„ Винаги сме се карали. Той ми споделяше „ Това не е футбол “, даже откакто вкарвах в скобата, той просто ми се караше. Той искаше да вършим нещата единствено с неговите схеми. Вкарах два пъти на Бреша и Интер, само че Земан ми сподели, че е можело да вкарам четири. Искаше головете да са с тактиката му, топката да се обръща и встрани, такива неща ".

Bojinov: “Con Zeman discutevo sempre. Voleva vedere i gol con i suoi schemi” -
— CalcioLecce (@LecceCalcio)
Божинов приказва обстойно и нашироко и за различен собствен тим в Италия – Фиорентина, споделяйки по какъв начин персонално тогавашният притежател Дела Вале го е извадил от състава поради неприятно държание.

Все отново родният таран таи единствено топли усеща към отбора от града на Медичите и споделя, че жителите на Флоренция живеят с футбола. Той не пропусна и да пожелае шанс на „ виолетовите “ за плейофа в Лигата на конференциите против Твенте.

„ Пожелавам триумф на Фиорентина в идващия кръг против Твенте. Нека го създадат за Италия, за обществото и за почитателите. Флорентинците живеят за футбола, те са хора, които, в случай че можеха, биха прекарали 24 часа в денонощието си на тренировки на тима. Когато играех за Фиорентина, си припомням, че бях удовлетворен, че имам толкоз доста хора покрай себе си “, съобщи Божинов.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР