Валентин Златев и Васил Божков ракриха дали ще стартират политически

...
Валентин Златев и Васил Божков ракриха дали ще стартират политически
Коментари Харесай

Олигарсите-мишени Божков и Златев проговориха ще правят ли партия и имат ли общо с БСП

Валентин Златев и Васил Божков ракриха дали ще започват политически план и имат ли общо със социалистите.

Бившият шеф на "Лукойл " изпрати позиция до медиите, в която проговори за срещата на Корнелия Нинова с Васил Божков.

Припомняме, че преди ден депутатът Маноил Манев разяснява, че политическият план, за който Божков приказва в последните дни, “не си го е измислил Божков на плажа в Дубай... Показателно е, че има връзка с Българска социалистическа партия, това демонстрира, че във времето се е градил този план.” Той и сътрудниците му от ГЕРБ приканиха Нинова да си каже за срещата със Златев и Божков.

Ето какво написа в отговор Валентин Златев:

По мотив клеветите към името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм взел участие в диалог сред Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални нелепости, които отхвърлям да разясня.

2. Във връзка с опитите на известни и незнайни политици да бъда присъединен към така наречен „ олигархия на прехода “, декларирам, че в течение на 20 години съм бил управител на едни от най-успешните български предприятия, вложили над 3,6 милиарда $ в България. За този интервал те са внесли в хазната директни и косвени налози за над 21 милиарда $, разкрили са директно или посредством свързани с тяхната активност производства над 13 000 работни места и постоянно са спазвали прецизно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да създадат разлика сред управител и притежател, ги поучавам да се извърнат към някой от многочислените високопрофесионални български адвокати, които да им оказват помощ да схванат тази разлика.

3. По мотив спекулациите по отношение на идните ми свидетелски показания, имам вяра, че България е правова страна, член на Европейския съюз, и заявявам, че постоянно съм спазвал нормите на закона.

С ясното схващане, че съм обществена персона, постоянно през годините съм подминавал с безмълвно самообладание многочислените злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на толерантност са преминати.

Не знам защо съм „ идващият “, само че идващият ми ход е да защитя правата си по правосъден ред.

Политическите планове би трябвало да са построени от позиции, не от обединения. Това пък написа доскоро в персоналния си профил във фейсбук Васил Божков и изиска финансова проверка на досегашното ръководство. Той пусна анкета с въпрос: Ще ме подкрепите ли за нов политически план? Вчера Божков сподели, че ще показа хрумвания за нов политически план. Ето кои са те:
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР