Валентин Радев Още по темата Новото партньорство между двете медии

...
Валентин Радев Още по темата Новото партньорство между двете медии
Коментари Харесай

Който слушка - папка

Валентин Радев

Още по тематиката
Новото партньорство сред двете медии цели да усъвършенства качеството на репортажите от горещи точки

Инсталирането й за ръководител на градския съд постави началото на грубото завладяване на правосъдната власт

Спадът е почнал след отстраняването на Владимира Янева от председателския пост на Софийския градски съд

" Колкото повече ни наблюдават, слушат - законно, толкоз по-добре, тъй като ще заловен неприятните - тези, които ни мислят неприятното ", сподели вътрешният министър Валентин Радев през седмицата воколо информацията за закупуването от полицията на програмен продукт за разбор на конфискувани мобилни телефони.

В същото време статистиката от приложените СРС-та (подслушването и следенето) демонстрира, че всеобщото подслушване не води до ефикасни следствия. Напротив.

По времето на първия кабинет на ГЕРБ, когато подслушванията бяха пет-шест пъти повече от в този момент, годните доказателства, които се изготвяха, бяха в пъти по-малко. Изказването на вътрешния министър демонстрира сбърканото отношение към човешките права на ръководещите.

Не инцидентно в отбрана на Радев се впусна не какъв да е, а някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов. В първия кабинет " Борисов " той конфигурира фамилната си другарка Владимира Янева за ръководител на съда, който дава 2/3 от разрешенията за подслушване, с цел да може ръководените от него институции да нямат проблеми със " законното подслушване ". После Янева беше приета за отговорна за това, че е издавала противозаконни позволения за... подслушване и следене, а наложеният от нея екип и модел на работа стана образец за корупцията в правораздаването.

Цветан Цветанов също беше разследван за нелегално подслушване, само че внезапно спихналият се от предварителните избори възторг на прокуратурата не оказа помощ за откриване на действителната картина от първия му мандат. И тази история се не помни.

Но както споделя вътрешният министър Валентин Радев, значимото е да се заловен неприятните, тези, които ни мислят неприятното. Не на нас, а на тях - ръководещите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР