Валентин Димов е капитан на националите за Купа Дейвис. През

...
Валентин Димов е капитан на националите за Купа Дейвис. През
Коментари Харесай

Валентин Димов: Младите момчета в националния ни отбор по тенис са страхотни

Валентин Димов е капитан на националите за Купа „ Дейвис ". През тази година те реализираха две страхотни победи против Парагвай и Южна Африка и се класираха за исторически плейоф против Нова Зеландия за влизане Световна група I.

Валентин Димов даде особено изявление за уеб страницата на Българска федерация по тенис.

- Г-н Димов, допускам сте удовлетворени от представянето на България през годината за Купа Дейвис?

- Разбира се, няма по какъв начин да не бъда удовлетворен. Постигнахме две победи тази година. И двата пъти имахме " чисти " победи 3:0, несъмнено с огромни разлики в развиването на дуелите. Не обаче единствено успехите ме радват, радват ме момчетата в тима, радва ме екипа, радва ме по какъв начин протича работата ни, има схващане, има професионализъм. Така считам, че е редно да се работи и това е пътя за реализиране на положителни резултати. Искам да употребявам възможноста да благодаря на всеки един част от екипа, на състезателите, на техните треньори, несъмнено на хората, които седят зад корта и не ги виждаме, само че без тях е невероятно, а точно екипа на БФТ, на Даниел Ангелов, на Стефан Цветков.

- През месец февруари идва извънредно значимото посещение на Нова Зеландия. Успяхте ли добиете визия за противника?

- Всички мачове за нас са значими, само че този считам ще бъде специфичен. Имаме опция да се изкачим в Първа Световна група за Купа „ Дейвис ", при реализиране на победа над Нова Зеландия. Проучваме и следим състезателите от състава на нашия съперник. Разбира се този развой ще продължи директно преди срещите при започване на Февруари. С тима ще проведем лагер на място в Нова Зеландия последните 7-8 дни.



- И на двата мача през годината повикахте много млади момчета с цел да вземат участие в лагерите на нац.отбор. Какво е усещането ви от новото потомство?

- Младите момчета са страхотни. Включиха се доста добре в лагерите, а Пьотр Нестеров и в тима. Харесва ми тяхната игра, тяхното отношение към подготвителния развой, пробват се да учат и " попият " допустимо най-вече както от екипа на тима, по този начин и от по-опитните състезатели. Лично в моята глава е, че с младите сме един тим, без значение, че са записани 4 състезателя в състава. Те са бъдещето на този тим и колкото по-често се срещаме, толкоз по-бързо ще бъдат подготвени да вземат присъединяване в срещите и да реализират победи за България.

- Виждате ли напредък в тениса у нас?

- Определено имаме напредък! Когато резултатите го демонстрират, няма по какъв начин да се отхвърли. Играем мач за нанагорнище в горна група с националния тим, имаме европейски шампионки за девойки, имаме първенци на Ориндж Боул, имаме 3 участника при мъжете на Australian Open, Виктория Томова е топ 100 в ранглистата на WTA. Поздравления и възторженостти към всички състезатели и треньори. Тениса ще бъде за първи път в първа категория спортове на ММС. Това е плод на доста труд през годините на всички по веригата.

- Какво ще пожелаете на тенис обществеността в България за Новата година?

- На първо място поисквам здраве, това е най-важното! Нека продължаваме всички дружно да работим за реализиране на от ден на ден и по-добри резултати, както и да бъдем по-задружни и доста по-позитивни! Светли Празници!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР