Валежите вече навсякъде спряха, но временно. В следобедните часове в

...
Валежите вече навсякъде спряха, но временно. В следобедните часове в
Коментари Харесай

След временно спиране, следобед отново ще завали

Валежите към този момент на всички места стопираха, само че краткотрайно. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде облачно , на доста места - и мъгливо . Отново ще завали, първо в югозападната половина от страната, като вечерта преваляванията ще се усилят. Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 11° и 16°, по Черноморието - сред 9° и 13°, в композиция със слаб до сдържан североизточен вятър.

През идващото денонощие ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд , в планините – от сняг . В обособени региони количествата ще са обилни, а в крайните югозападни и ще прегърми. Максималните температури на следващия ден ще бъдат още по-ниски, сред 7° и 12°, в София – към 8°. Вятърът ще е слаб, в източните региони – сдържан, от изток. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 2° и 7°, в София – към 5°.

По Черноморието ще е най-вече облачно, само че едвам вечерта на обособени места и ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

И в планините ще бъде с превалявания, Температурите и там ще се намалят и границата сред сняг и дъжд ще се спусне до към 1100 метра. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад, а оптималните температури в курортите ще са към и малко над нулата.

В петък вятърът на всички места ще отслабне. Валежите още сутринта ще стопират, а денем и облачността ще се раздира. В събота ще е съвсем без превалявания. Ще стартира стопляне, което ще продължи и в неделя , когато ще бъде слънчево .


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР