Валежи от дъжд и сняг ще има в страната през

...
Валежи от дъжд и сняг ще има в страната през
Коментари Харесай

Времето през март: От минус 10 до 25 градуса

Валежи от дъжд и сняг ще има в страната през първото десетдневие на март

Най-ниските температури през март у нас ще бъдат сред минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - сред 20 и 25 градуса, заяви Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Тя показа прогнозата за времето у нас през март, готова от Отдела " Метеорологични прогнози " в Национален институт по метеорология и хидрология, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази година през март се чака междинната месечна температура в страната да бъде към и над нормата, която в Северна България и по високите полета е сред 5 и 7 градуса, по Черноморието и в Южна България - сред 6 и 9 градуса, а в планините - сред минус 8 и минус 2 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която в равнините е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините - сред 50 и 90 литра на квадратен метър.

Валежи от дъжд и сняг ще има в страната през първото десетдневие на март

През първото десетдневие на март, макар релативно по-хладното начало, приблизително, в Западна България температурите ще са към нормите, в Централна и Източна - към и над климатичните правила. През първата половина от десетдневието ще има превалявания от дъжд и от сняг, само че вероятността да се натрупа и задържа снежна завивка е дребна. През втората половина от десетдневието преваляванията ще намалеят, а температурите едва ще се покачат.

И през второто, и третото десетдневие на март ще има превалявания, само че температурите ще се покачат

През второто и третото десетдневие на март динамичността на атмосферните процеси в България ще се задържи нараснала. Ще има чести превалявания, още веднъж ще има и дъжд, и сняг.

 Най-ниските температури през март у нас ще са сред минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - сред 20 и 25 градуса

Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

В началото на второто и през първата половина на третото десетдневие на месеца температурите ще бъдат към и по-високи от междинните. През останалата част от интервала ще са близки до нормалните, осведоми синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Марияна Попова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР