Валежи на много места в страната днес и утре, прогнозират

...
Валежи на много места в страната днес и утре, прогнозират
Коментари Харесай

Валежи на много места в страната днес и утре

Валежи на доста места в страната през днешния ден и на следващия ден, предвиждат синоптиците.

През нощта дъждове и гръмотевици имаше основно в Източна България, в това число и на морския бряг. На картата се виждат падналите мълнии. Количествата дъжд не са огромни, само че вятърът в източните региони от страната и по Черноморето е мощен, с пориви до към 70 – 80 км/ч и посока от североизток, което аргументи и рисково увеличаване на вълнението на морето по крайбрежието, до към 3 – 4 бала, с височина на вълните над 2 метра, написа Българска национална телевизия.

В следобедните часове в източната половина от страната вятърът ще остане с посока от североизток, сдържан. Ще има региони с превалявания и гръмотевици, а оптималните температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София - 26°.

През нощта валежи ще има тук-там в планинските региони и в Източна България, където ще продължи да духа сдържан североизточен вятър.

И на следващия ден в обособени региони от страната ще има превалявания. Вятърът ще е слаб до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен, от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 32°.

И по Черноморието на обособени места ще има превалявания, основно преди обяд. Ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър.

Максимални температури ще са от 27°до 30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще остане към 4 бала.

И в планините на следващия ден ще има региони с валежи от дъжд, а вятърът ще е мощен, с посока от изток.

През идващите дни ще бъде най-вече слънчево, с условия за следобедни превалявани основно в планинските региони, с по-голяма възможност в събота и неделя, а температурите ще се покачват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР