Ваксините срещу Covid-19, произведени от AstraZeneka (Астра Зенека) и Pfizer

...
Ваксините срещу Covid-19, произведени от AstraZeneka (Астра Зенека) и Pfizer
Коментари Харесай

Тези, които не са се ваксинирали с Астра Зенека, се оказва, че са направили голяма грешка

Ваксините против Covid-19, създадени от AstraZeneka ( " Астра Зенека " ) и Pfizer ( " Пфайзер " ), остават необятно ефикасни против разновидностите Делта и Капа на вируса, причиняващ Covid-19, които разновидности бяха разпознати за първи път в Индия. Това демонстрират резултати от изследване, оповестено в научното списание Cell.

Проучването на Оксфордския университет изследва способността на антителата в кръвта на хора, които са били имунизирани с по две дози от посочените нагоре ваксини, да обезвреждат мощно заразните разновидности Делта и Капа.

" Няма доказателства, които да допускат, че настоящето потомство ваксини не обезпечават отбрана против B.1.617.1 и B.1.617.2 “, показва изданието, базирайки се на кодовете на разновидностите Делта и Капа.

Концентрацията на обезвреждащите антитела в кръвта обаче е ненапълно понижена, което може да докара до някои случаи на заразяване, предизвестяват учените от Оксфорд.

През предходната седмица разбор на Английската организация за публично здраве (PHE) сподели, че имунизациите, създадени от " Пфайзер " и " Астра Зенека ", оферират висока отбрана от над 90% против хоспитализация от разновидността на ковид Делта.

Вариантът Делта се трансформира в световно преобладаваща версия на коронавирусната зараза, съобщи в петък основният академик на Световната здравна организация (СЗО).

Изследователите от Оксфорд също по този начин проучват в научното списание Cell и моделите на реинфекция при хора, които преди този момент са имали Covid-19. Рискът от реинфекция с разновидността Делта наподобява много висок при човеци, инфектирани преди този момент с Beta или Gamma разновидностите, зародили надлежно в Южна Африка и Бразилия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР