Ваксинационният план на страната ще бъде изменен в третата си

...
Ваксинационният план на страната ще бъде изменен в третата си
Коментари Харесай

Включват във ваксинационния план членовете на СИК и РИК


Ваксинационният проект на страната ще бъде променен в третата си фаза, с цел да може имунизацията да обхване участниците в изборния развой – членовете на СИКи РИК, и на мобилните изборни комисии. Това стана ясно на днешно работно заседание в Министерския съвет.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че още в сряда ще внесе нужните промени пред кабинета. Членовете на секционните изборни комисии, които ще бъдат изпратени за изборите в чужбина, също ще бъдат имунизирани, добавя БГНЕС.

Експертите оферират всички участници в изборния развой – това са членовете на секционните изборни комисии, на мобилните изборни комисии, членовете на РИК, на ЦИК, да им дадем опция при предпочитание от тяхна страна да бъдат имунизирани. Ще осигурим задоволително количество от нужните ваксини и те ще бъдат имунизирани, увери Ангелов. Каза още, че е подготвен протоколът със напътствията за осъществяване на изборния развой в изискванията на зараза.

По думите на вицепремиера Томислав Дончев, цялата изборна администрация е към 80 000 души.

Премиерът Бойко Борисов пък приказва какъв брой е значима прозрачноста на изборите.

До момента Министерство на външните работи е получило единодушие от 33 страни за откриване на изборни секции, като чат от тях са в региони с огромна централизация на българска общественост. Вече сме подали искане за разкриване на изборните секции с точната дата на вота във всички страни, в които имаме посолства или упълномощени посланици, сподели външният министър Екатерина Захариева. Предвидени са персонални защитни средства за членовете на секционните изборни секции в чужбина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР