Ваксината срещу COVID-19 ще е безплатна за всички гърци, веднага

...
Ваксината срещу COVID-19 ще е безплатна за всички гърци, веднага
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 ще е безплатна в Гърция

Ваксината против COVID-19 ще е безвъзмездна за всички гърци, незабавно щом е налична. Това разгласи министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис в петък, написа вестник " Катимерини ", представен от организация " Фокус ".

„ Искам да бъда безусловно явен, имунизацията ще бъде налична гратис за всички гръцки жители. Все още не знаем дали ще е една или ще има повече. Не знаем по кое време ще я имаме разполагаем. Надяваме се по-скоро, в сравнение с по-късно “, сподели той. „ Но незабавно щом разполагаме с имунизацията, тя ще бъде налична гратис за всички гръцки жители. “

Мицотакис сподели още, че през новата образователна година ще се раздават гратис маски за лице на възпитаници и учители, които се връщат към часовете. Министърът на образованието Ники Керамей съобщи в четвъртък, че маските ще бъдат наложителни вътре в учебните заведения, а и отвън тях, когато се получи огромно скупчване на деца. Гърция подписа договорка за приемане на 3 милиона дози от имунизацията против COVID-19, разработвана от Оксфордския университет в съдействие с AstraZeneca, в случай че тя премине четвъртата фаза на клиничните тествания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР