Ваксината, разработвана от френската група Санофи срещу Covid-19 с цел

...
Ваксината, разработвана от френската група Санофи срещу Covid-19 с цел
Коментари Харесай

Ваксината на Санофи няма нужда от замразяване

Ваксината, разработвана от френската група Санофи против Covid-19 за вероятно разпространяване през юни 2021 година, няма потребност да бъде замразявана, споделя президента на Санофи Франс Оливие Богийо, съобщи Франс прес.

Противно на имунизацията, разработвана от американската компания Пфайзър и от немската БиоНТек, която е отпред измежду претендентите за ваксини, само че се нуждае от доста ниски температури, с цел да бъде съхранявана (минус 70 градуса по Целзий), имунизацията на Санофи ще е като имунизациите за грип, човек може да я постави в хладилника си, споделя Богийо. Според него това ще е преимущество за някои страни.

Богийо споделя, че резултатите от тестванията във фаза две на имунизацията върху няколкостотин заболели би трябвало да бъдат оповестени при започване на декември и към този момент не са отрицателни. Ако резултатите се окажат позитивни до тогава, Санофи ще стартира тестванията в трета фаза върху няколко десетки хиляди пациенти и ще поеме риска да стартира редом с това и производството. Резултатите от фаза 3 би трябвало след това да бъдат оповестени през май. Лабораторията не знае към момента дали ще би трябвало една или две дози, с цел да бъде имунизацията ефикасна.

Целта ни е до края на 2021 година да имаме един милиард дози. През 2022 година можем даже да увеличим производството, с цел да прехвърлим тази цифра, споделя президентът на Санофи Франс. Ваксините ще бъдат създавани във Франция, покрай Париж.

От тридесетината претенденти за ваксини, 11 са в трета фаза на тествания. Европейската организация за медикаментите планува да даде своето позитивно мнение за първа ваксина до края на годината за започване на разпространяване от януари следващата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР