Ваксина срещу COVID-19 за деца на възраст под пет години

...
Ваксина срещу COVID-19 за деца на възраст под пет години
Коментари Харесай

Пфайзер пуска ваксина за деца под 5 години

Ваксина против COVID-19 за деца на възраст под пет години може да бъде налична до края на февруари. Това заяви The Washington Post в понеделник вечерта, базирайки се на изказвания на „ осведомени хора “, написа организация " Фокус ".

Според информацията на изданието, производителите на ваксини - американската компания Pfizer и нейният немски сътрудник BioNTech - може към този момент във вторник да се извърнат към Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) с искане за позволение за незабавна приложимост на тяхното антивирусно лекарство за деца на възраст от шест месеца до пет години, което - в случай че бъде утвърдено - ще направи тази ваксина първата налична за тази възрастова група. През ноември 2021 година регулаторните организации на Съединени американски щати утвърдиха лекарството на фирмите за приложимост при имунизиране на деца на възраст от 5 до 11 години против COVID-19.

Предполага се, че имунизацията с това лекарство, както и при използването му за други възрастови групи, ще се прави на два стадия. Компаниите-производители, написа вестникът, са почнали да тестват трета бустер доза през последните месеци, защото две игли, както се оказа, не са задоволителни за образуване на благонадежден имунен отговор. Времевата рамка за въвеждане на бустерната ваксина към момента не е избрана. Очаква се обстановката да се обясни не по-рано от края на март.

„ Знаем, че две дози не са задоволителни “, цитира изданието неназован специалист с знания за създаването на лекарството. „ Идеята е да стартираме развой на обзор на двете дози “. Той изясни, че в случай че използването им е приета за допустима, като осигуряваща позитивен резултат, тогава е по-добре да се употребява това, без да се чака обстановката с бустер дозата да се обясни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР