Важно са собствениците на iPhone. Apple пусна спешен ъпдейт на

...
Важно са собствениците на iPhone. Apple пусна спешен ъпдейт на
Коментари Харесай

Важно за притежателите на iPhone - телефонът ви може да е застрашен

Важно са притежателите на iPhone. Apple пусна незабавен ъпдейт на iOS, който касае сигурността и поучава всички консуматори да я конфигурират допустимо най-скоро. „ Тази актуализация дава значими ремонти за сигурността и се предлага за всички консуматори “, сподели Apple в в известие.

Актуализацията е наречена iOS 17.1.2 и не е версия, цялостна с нови функционалности. Вместо това съдържа корекции за два казуса със сигурността. Това, което буди терзание, е че и на двата бъга е даден застрашителен рейтинг „ нулев ден “. Това е един от най-сериозните сигнали и значи, че кибер мошениците може да са наясно с грешките и интензивно да ги употребяват.

„ Apple е наясно с отчет, че този проблем може да е бил употребен против версии на iOS преди iOS 16.7.1 “, удостовери Apple.

Изглежда и двата казуса са свързани със софтуера WebKit, като единият от грешките евентуално води до откриване на сензитивна информация, а другият може да докара до случайно осъществяване на код - което може да разреши на хакерите да се насочват към устройства и да извършват команди от разстояние.

Сега е жизненоважно всички консуматори на iPhone да отидат в менюто с настройки и да конфигурират IOS 17.1.2 без да отсрочват.

Ето по какъв начин да го извършите: отключете устройството си и отидете в менюто с настройки. След това изберете Общи и по-късно Актуализация на софтуера. След това ще видите iOS 17.1.2 и опцията Актуализиране в този момент.

Размерът на файла е към 600 MB, тъй че се уверете, че имате задоволително данни и свържете с Wi-Fi, преди да изтеглите.

След като всички неща бъдат конфигурирани, вашето устройство ще бъде изцяло предпазено.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР