Важно е в отчитане на националния интерес не просто да

...
Важно е в отчитане на националния интерес не просто да
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Камчия да е за наша мека сила, вместо инструмент за зловредно влияние

" Важно е в отчитане на националния интерес не просто да бъдат замразени активи, които след време да разрешат потребление на тези средства за възобновяване на Украйна, само че и някои обекти като комплекса " Камчия " да бъдат върнати на страната, с цел да се употребяват за развиване на нашия потенциал за " мека мощ ", вместо да одобряваме на наша територия принадлежности за " мека мощ " за зловредно въздействие на страна, която гледа към нас като към противник ", съобщи пред БНР военният специалист и някогашен министър на защитата Велизар Шаламанов.

" Политическото говорене би трябвало да се уплътни в нова тактика за национална сигурност, да се дефинира що е то неприятелска страна, когато България е избрана за такава (от Русия - б.р.), какви са ответните ограничения, с цел да решим това на национално равнище. Заедно с това би трябвало да имаме законодателство, което да разрешава по общоприетия от Европейски Съюз механизъм да прилагаме на практика глобите, към които се причисляваме ", разяснява той.

Велизар Шаламанов изрече очакване тематиката за съветските активи да бъде доведена до дъно.

" Най-бързо би трябвало да бъдат решени глобите във връзка с дезинформация и съветска агитация ", акцентира той.

По думите на военния специалист се изисква " доста по-фокусирано деяние от наша страна в поддръжка на Украйна, тъй като тя прави всичко по силите си ":

" Без изтласкване на съветските сили от Украйна не са положителни за Европа сюжетите. Учението на НАТО, което стартира, демонстрира, че тези сюжети не са хипотетични ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР