Важно е товарът на заседналия край местността Яйлата кораб Vera

...
Важно е товарът на заседналия край местността Яйлата кораб Vera
Коментари Харесай

Очакват граничен катер в помощ на заседналия кораб Vera Su

Важно е товарът на заседналия край местността Яйлата транспортен съд Vera Su да бъде безвредно изваден . Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев на брифинг на Националния координационен щаб, представен от ведомствения пресцентър.

По-рано шефът на Групово дело " Аварийно-спасителна активност " в Морска администрация - Варна Румен Николов осведоми, че плавателният съд е нормализиран и е в хоризонтално състояние .
 Източват горивото от заседналия транспортен съд Vera Su
Източват горивото от заседналия транспортен съд Vera Su

Властите настояват, че в региона нямало замърсяване над нормалните стойности

По думите на министъра товарът не е рисков, само че не би трябвало да се подхваща технология, която би довела до замърсяване. Затова би трябвало да се работи структурирано, малко по малко, безапелационен е Алексиев.

Той разгласи, че за през днешния ден има три съществени задания за деня. Едната е нов водолазен оглед на кораба, източване на част от горивото , с цел да не се допусне разлив и снемането на показания от прокуратурата на част от екипажа.
 Ново нарушаване на транспортен съд, благосъстоятелност на турската компания, притежаваща Vera Su
Ново нарушаване на транспортен съд, благосъстоятелност на турската компания, притежаваща Vera Su

Преминал с рисково висока скорост в региона на пристанище Варна

По информация от щаба продължава източването на горивото от плавателния съд, само че ще бъдат непокътнати количества за поддържане на живота на елементите. Предстои подводен оглед на кораба и може да се направи опит да се запуши пробойната .

Предвижда се в идващите 2-3 дни да идват на спомагателни баржи за подпомагане при разтоварване на товара. " Получаваме извънредно подпомагане от екипажа, който оказа помощ при източване на водата от плавателния съд ", сподели Николов.

Планирани са съответни дейности за запазване на околната среда. Предстои да бъде изпратен граничен катер, който ще смъкна част от екипажа на сушата , с цел да бъдат снети показания като част следствието, което е почнало още на 21 септември.
 Панайотов не вижда пробив в националната сигурност при случая с Vera Su
Панайотов не вижда пробив в националната сигурност при случая с Vera Su

Не може да торпилираме транспортен съд, който за 10 минути се е отклонил от курса си, безапелационен е силовият министър

На 20 септември.

До 24 септември нямаше никакво деяние от страна на институциите.

На 24 септември Басейнова дирекция взе проби от морските води , резултатите от които бяха оповестени в понеделник с изрече.

Също в петък, 24 септември, шефът на ИА " Морска администрация " разгласи, че и застрахователите и чакат нова реакция.

През уикенда, 25 и 16 септември, а заплахите от задаващото се неприятно време и бурно море, слагат в риск цялата екосистема и всяко едно закъснение може да е съдбовно.

Неделя, 26 септември,.

В понеделник, 27 септември,, като към мястото бяха отправени кран и баржа. , а машината за пакетиране се скапе .

28 септември -, откакто бяха публикувани фрагменти, които демонстрират по какъв начин азотните торове се разпиляват в морето при претоварването им. По-късно денем от Министерство на околната среда и водите оповестиха, че не са разрешавали такива начини за претоварване .

На място. Шефът на " Морска администрация " призна, че.

Христо Алексиев поради сериозна некомпетентност по освобождението на кораба Vera Su. Той посочи, че приоритет е спасяването на екипажа.

Извършено бе, което да го защищити от превръщане поради неприятното време .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР