Важно е да знаете кои са хората, на които може

...
Важно е да знаете кои са хората, на които може
Коментари Харесай

12 знака, че вашите колеги ви мразят. Дори и да не го казват

Важно е да знаете кои са хората, на които може да се доверите на работното място. 

Добре е да създадете другарства на работа, само че още по-полезно е да разберете кои сътрудници не изпитват благосклонности към вас.

ОтBusinessInsider потърсиха мнението на Лин Тейлър, народен специалист по културата на работното място и създател на  „ Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job, “ и Майкъл Кър, интернационален бизнес преподавател и създател на книгата „ The Humor Advantage “ за междуличностните връзки на работното място и по-специално за признаците, които демонстрират, че вашите сътрудници не ви харесват.

Ето ги и тях:

1. Интуицията ви го подсказва

Не поставяйте под подозрение интуицията си. Ако подозирате, че някой сътрудник от офиса не е изключително другарски надъхан към вас, отделете в допълнение внимание на цялостното му държание. С всички ли се държи по този метод или единствено с вас?

2. Крадат вашите концепциите

Според Тейлър, има възможност тези чиновници да са чисто и просто „ търсачи на популярност “, които не го вършат, с цел да ви нервират. Ако тези хора пробват целеустремено да избутат тъкмо вас от светлината на прожекторите, значи си имате работа със саботьори, които не понасят концепцията, че вие може да постигнете някакъв триумф.

3. Не са разговорчиви

Ако попитате сътрудниците си  „ Как върви? “ и получите отговор  „ ОК “ или „ Добре “  и нищо повече, има възможност да не сте измежду най-популярните хора в офиса. Същото се отнася и за имейлите, в които се минава непосредствено към въпроса, подминавайки изцяло нормалния поздрав, от рода на „ Здравей “ и „ Добър ден “.

4. Никога не ви включват в офис шегите

„ Шегите са основна част от построяването на положителни връзки на работното място. Това, че не сте поканен във вътрешния другарски кръг в офиса, е знак, че сътрудниците ви не се усещат задоволително удобно във ваше наличие, с цел да ви одобряват като „ част от компанията “, споделя Кер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР