Важно е да се отговори на въпроса защо терористите, след

...
Важно е да се отговори на въпроса защо терористите, след
Коментари Харесай

Путин: Атентатът в Крокус сити хол е извършен от радикални ислямисти, но кой е поръчителят

" Важно е да се отговори на въпроса за какво терористите, след тяхното закононарушение, са пробвали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там?, уточни още той.

На 22 март четирима мъже откриха огън по публиката преди началото на рок концерт в " Крокус сити хол " в град Красногорск в Подмосковието, а по-късно провокираха с взривни субстанции и голям пожар в постройката. Най-малко 137 души починаха при нападението, а 182 са ранени. Терористичната организация " Ислямска страна " пое отговорност на нападението. 

11 души бяха арестувани. От тях четирима са обвинени като директни причинители. Те дружно с още трима души са сложени в предварителния арест.

" Едно нещо е безусловно ясно: ужасното закононарушение, осъществено на 22 март в съветската столица, е акт на заплашване. И незабавно поражда въпросът - кой има изгода от него? Това безчовечие може да бъде единствено звено от цяла поредност опити на тези, които от 2014 година водят с нашата страна война, породена от неонацисткия киевски режим ", съобщи президентът.

Той добави, че нацистите, както е добре известно, " в никакъв случай не са се тормозили да употребяват най-мръсните и безчовечен средства за реализиране на задачите си ".

В изказването си  Владимир Путин още веднъж се въздържа да спомене, че " Ислямска страна " е поела отговорност за офанзивата . Той не сподели също и кой, съгласно него, е поръчал нападението.

Путин означи, че тези, които са възнамерявали офанзивата, са желали да посеят суматоха и разкол в съветското общество , само че вместо това са били посрещнати с единството и решимостта на народа да окаже опозиция на това зло, отбелязва Ройтерс.

Руският президент добави, че макар общата болежка, скръбта и законното предпочитание за наказване на нарушителите, следствието би трябвало да се организира обективно и независимо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР