Важно е да имаме успешен летен сезон, така че мерките

...
Важно е да имаме успешен летен сезон, така че мерките
Коментари Харесай

Николова: Гоним успешен сезон със строги мерки и мотото „България – безопасна дестинация за лято 2021”


„ Важно е да имаме сполучлив летен сезон , тъй че ограничения те ще бъдат съществени. Целта ни е да уверим и туристи те, че в България има условия, които ще бъдат спазвани ”. Това съобщи министър на туризма Марияна Николова в студиото на „ Неделята на NOVA ”.

„ На 1-ви май ще стартираме летния сезон под мото „ България – безвредна дестинация за лято 2021 ”. По принцип май месец не е с особена претовареност, само че ние имаме резервации от румънци и от други наши съседи, в това число и от нашите сънародници за майските празници ”, сподели още тя.

„ Това, което изисква браншът, е да има една прогнозируемост най-малко 4 седмици напред. Всичко зависи от нас и от нашата дисциплинираност. Надяваме се при добра прогноза да успеем да открием сполучливо сезона. Ще има безукорен надзор за съблюдаване на здравните условията ”, разяснява Николова.

Министър на туризма заяви, че на следващия ден ще издаде заповед, с която ще бъдат одобрени условията за местата за хранене, настаняване и забавление.
„ Предстои тази седмица на европейско равнище да бъде разискван и „ зеленият цифров паспорт ”. Въпрос на сделки ще бъде, в случай че има вероятно лица, които са с неодобрени от Европейската организация по медикаментите ваксини, да се изисква в допълнение проучване ”, уточни още тя.

Тя разяснява и организацията за идните избори.

„ На този стадий машините за гласоподаване са под защита. Доставката им ще става в самия избирателен ден. За това също ще има подсигурена защита. Така ще се минимизира всевъзможен риск от операции. Под защита стартира и печатането на бюлетини ”, заяви тя.

„ Надявам се всички институции да свършат своята работа и да няма подозрения за честността на вота ”, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР