Важният за българските превозвачи пакет Мобилност, с който се въвеждат

...
Важният за българските превозвачи пакет Мобилност, с който се въвеждат
Коментари Харесай

Пакетът Мобилност няма да се преразглежда


Важният за българските превозвачи пакет " Мобилност ", с който се вкарват редица нови правила свързани с почивката на водачите, връщането на тировете и каботажа при транспортите, върви към приемане на равнище Европейски Съюз.

Комисията по превоз в Европейския парламент отхвърли предлагането на българските евродепутати пакетът да бъде върнат за ново разглеждане в Европейската комисия. Това стана с 19 гласа " за " против 30 " срещу ", като решението беше взето за по-малко от 10 минути. Решаващ се оказа вотът на депутати от крайнодесни политически обединения от Германия и Франция.

В началото председателката на транспортната комисия в Екологичен потенциал Карима Дели разгласи, че евродепутатът Исмаил Ертуг, който бе вносител на предлагането камионите да се връщат в страната - насочна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и към този момент няма да е докладчик по пакета. Новият координатор е шведът от същата партия Юхан Даниелсон.

С пакета " Мобилност ", който стана прочут като пакета " Макрон ", се вкарват нови правила за командированите водачи, измежду които минималното възнаграждение и времето за почивки, връщането на камионите, както и решаването на казуса с незаконните практики като потреблението на сдружения " пощенски кутии " или осъществяването на действия отвън националния пазар така наречен каботаж.

Българските превозвачи се оповестиха против новите правила, като настояванията им получиха поддръжка от страна на българските евродепутати и на още няколко наранени страни от Централна и Източна Европа, само че към този момент остават малцинство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР