Важни са санкциите към Русия, но е важно те да

...
Важни са санкциите към Русия, но е важно те да
Коментари Харесай

Радев в Чехия: Спирането на доставките на петрол няма да се отрази добре на икономиките ни


Важни са глобите към Русия, само че е значимо те да не нанасят вреди върху нашите стопански и обществени системи. Спирането на доставките на нефт няма да се отрази добре на нашите стопански системи, сподели президентът Румен Радев по време на срещата си с президента на Чехия Милош Земан.

Осъждаме съветската експанзия в Украйна, която разрушава и одобрения интернационален ред, и разрушава основаната с десетилетия архитектура за сигурността в Европа. Тази експанзия изисква обединен отговор в границите на НАТО и Европейски Съюз, сподели Радев.

За страдание войната сложи страните ни пред редица провокации и изключително чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз. Призивите за преустановяване на сраженията и поощряване на договарянията отстъпват пред войнствената изразителност и заклинанията за победа, а това значи дълга война на безсилие с тежки последствия за нашите страни и цяла Европа. Солидарни и съпричастни сме с украинския народ, добави Радев.

Важни са глобите, само че е значимо те да не нанасят вреди върху нашите стопански и обществени системи. Спирането на доставките на нефт няма да се отрази добре на нашите стопански системи, сподели още Радев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР