Важни преговори за бъдещето на спорния регион Нагорни Карабах се

...
Важни преговори за бъдещето на спорния регион Нагорни Карабах се
Коментари Харесай

Преговорите за Нагорни Карабах: Азербайджан ги определи като „конструктивни“, Армения призова мирът да бъде оценен

Важни договаряния за бъдещето на противоречивия район Нагорни Карабах се организираха в Азербайджан през днешния ден. Срещата последва бързата военна атака на азербайджанските сили против позиции на арменските сепаратисти в Нагорни Карабах.

Азербайджан съобщи, че е провел " градивни " интеграционни диалози с водачите на етническите арменци в Нагорни Карабах, които са приключили със съглашение за скорошна нова среща.

Освен това Баку се е съгласил да даде на района хранителни артикули и филантропична помощ.
Армения, от своя страна, съобщи, че мирът би трябвало да бъде „ оценен “ на фона на митингите, които желаят от управляващите в Ереван да защитят арменците в сепаратисткия район.
Много хора считат, че не е съответно да се приказва за мир в напрегната районна среда в района, в изискванията на спорове, които се разпалват понякога. Но изключително в такива условия мирът би трябвало да се цени и да не се бърка с помирение или преустановяване на огъня.
Никол Пашинян – министър председател на Армения

В Ереван протестиращи желаеха възмездие за избитите и ранените етнически арменци в Нагорни Карабах.

Русия играе ролята на наблюдаващ в договарянията сред двете страни. Освен това тя дава отговор за евакуацията на към 5000 цивилни от регионите, в които се водят бойни дейности. 

При настъплението на азерската войска са били убити и съветски миротворци, за което президентът на Азербайджан Илхам Алиев се извини на съветския си сътрудник Владимир Путин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР