Вадиш 200 – 300 лева и си купуваш глас за

...
Вадиш 200 – 300 лева и си купуваш глас за
Коментари Харесай

Вадиш 200 – 300 лева и си купуваш глас за Конгреса на БФС

Вадиш 200 – 300 лв. и си купуваш глас за Конгреса на БФС. Такъв сигнал е получен в Столична дирекция на вътрешните работи и в Българския футболен съюз.

За сигнала за пазаруване на гласове на Конгреса е станало ясно на инструктажа на 11 март, извършен от БФС с претендентите за президентския пост, изясни Петьо Костадинов. Той е един от седемте претенденти за президентския пост.

„ Гласове се купуват сред 200 и 300 лв.. Това е напълно несъмнено, тъй като беше доказано и от изпълнителния шеф, който го е върнал към Столична дирекция на вътрешните работи, тъй като не е знаел, че има подаден и там. Изпълнителният шеф на БФС удостовери, че е с съответно име, с съответно място “, сподели Костадинов.

Петьо Костадинов, който закри предизборната си акция във Велико Търново, съобщи, че знае името на оня, който е купувал гласовете

Той въпреки всичко отхвърли да го оповести, защото не той бил адресант на сигнала.

Точно 7 са претендентите за началник на Българския футболен съюз (БФС). Част от тях са посочени за любимци, до момента в който за останалите наблюдаващите отреждат минимални шансове да оглавят БФС на 15 март. Един от тях ще наследи на поста забъркания в много неприатности и кавги Борислав Михайлов. Ето пътя дотук на всеки от тях, както и самобитна ранглиста съгласно „ играта “ му в тази конкуренция:

Димитър Бербатов

Роден е на 30 януари 1981 година в Благоевград. Юношата на „ Пирин “ минава в школата на ЦСКА, където под управлението на Димитър Пенев печели и първата си купа в мъжкия футбол. С „ Байер “ (Леверкузен) стига край в Шампионската лига. Преминава в „ Тотнъм “, а оттова до своя връх – „ Манчестър Юнайтед “.

Става първият българин, първенец и голмайстор на Англия. През 2008 година учредява фондация, посредством която и до през днешния ден поддържа надарените деца на България.

Рекордьорът по голове (48) за националния тим и седемкратен футболист №1 на България се трансформира в лице на (р)еволюцията за смяна на българския футбол.

През април 2021 година, до момента в който Борислав Михайлов беше в оставка, Бербатов се кандидатира за президент на БФС. Заедно с други двама обичани български футболисти, потвърдили се на интернационално равнище – Стилиян Петров и Мартин Петров, повеждат екип, който да работи за по-доброто бъдеще на футбола ни. Веднага по-късно обаче Михайлов отдръпна оставката си.

През октомври 2021 година въпреки всичко се стигна до конгрес на БФС, на който Михайлов бе разгласен за президент с 11 гласа пред Бербатов,

въпреки и в съда да не престават разногласия, че е трябвало да има балотаж, защото на Боби му е трябвал още един глас за победа.

След втората оставка на Михайлов и насрочването на конгрес за 15 март 2024 година Бербатов, Стилиян и Мартин още веднъж първи оповестиха желанието си да ръководят – част от тригодишната им борба за смяна.

Кандидатурата му бе издигната от „ Пирин “ (Гоце Делчев) и родния „ Пирин “ (Благоевград).

Георги Иванов

Роден е на 2 юли 1976 година в Пловдив.

Настоящият механически шеф на БФС се трансформира в главната кандидатура за предстоящ президент на футболната централа,, обвързвана с досегашното ръководство.

Гонзо е младеж на „ Локо “ (Пд), след което се трансформира в един от най-хубавите нападатели в историята на „ Левски “. Печели шест трофеи със „ сините “, голмайстор е на шампионата през 2001 година Двукратен футболист №1 на България (2000 и 2001). В чужбина играе за „ Рен “, „ Самсунспор “, „ Газиантепспор “ и „ Риека “. Има 33 мача и 4 гола за националния тим на България.

След отказването от футбола през 2009 година е назначен за състезателен шеф на „ Левски “. През септември същата година става треньор на отбора в тандем с Антони Здравков. В началото на сезон 2011/2012 отново застава отпред на клуба, само че единствено до ноември.

През март 2012-а се завръща отново след напускането на Николай Костов. В началото на април обаче Гонзо освобождава и двата поста – треньор и състезателен шеф, на „ Герена “. В края на 2012-а поема „ Черно море “. Има и втори интервал отпред на „ моряците “ – през 2016-2017 година

През 2019-а е назначен за състезателен шеф на „ Локо “ (Пд). Остава на поста до декември 2021-а. В началото на 2022-а е назначен за началник в БФС, директно виновен за работата на всички национални тимове.

Беше повдигнат за президент от „ Добруджа “ и петодивизионния „ Ахелой “.

Михаил Касабов

Роден е на 22 март 1955 година в София.

Той е част от управлението на БФС в последните 29 години, само че в действителност историята му с футболната централа стартира още през 1979 година

Тогава стартира почасова работа към Българската федерация по футбол. От 1984 до 1985 година е чиновник на футболния „ Левски “, след което се връща в БФС като началник на интернационалния отдел. През 1987 година е определен за вицепрезидент на ФК „ Витоша “. В интервала 1991 – 1994 година е член на Изпълнителното бюро на „ Левски “.

През 1995 година е определен за вицепрезидент на БФС.

След подадената оставка от Борислав Михайлов като президент на БФС Касабов е определен на 18 октомври 2019 година за изпълняващ длъжността президент на БФС до насрочване на нов конгрес.

В края на април 2021 година, откакто Димитър Бербатов разгласи кандидатурата си за президент на БФС, Борислав Михайлов обаче изненадващо отдръпна оставката си.

На 12 октомври 2021 година Михаил Касабов бе назначен за първи вицепрезидент на БФС. На 27 ноември 2023 година Михайлов подаде оставка за повторно, а Касабов още веднъж бе определен за краткотраен президент на БФС.

Въпреки че членовете на ИК гласоподаваха единомислещо, след това част от тях се оповестиха срещу вписването на Касабов. Два месеца по-късно той въпреки всичко бе вписан в Търговския указател като краткотраен президент.

Кандидатурата му за президент на конгреса на 15 март бе издигната от „ Славия “.

Георги Градев

Роден е на 27 декември 1975 година в София, израства в Мароко, където татко му Петър е учител.

Юноша на „ Левски “, след което играе на четири континента. Първият българин в шампионата на Нова Зеландия. Завършва 120-о ОУ „ Г. С. Раковски “, НПМГ, УНСС, след което отпътува за Съединени американски щати.

Завършил е университета в Питсбърг и Лондонския университет „ Бъркбек “, където учи интернационално спортно право в магистърската стратегия. След края на футболната си кариера става управител. Има опит с над 600 каузи. Основател и сътрудник в най-голямата адвокатска фирма по спортно право SILA Iternational Lawyers в Москва.

Правен консултант на Димитър Бербатов в акцията му за президент на БФС, след което се разделят. Член на Временната комисия за ръководство на българския шахмат, назначена от интернационалната и европейската федерация. Кандидатурата му бе издигната от ФК „ Балкан-1952 “ (село Варвара), който сега не взе участие в състезание.

Петьо Костадинов

Роден е на 14 април 1963 година в Оряхово. Първенец на випуска във висшето военно национално учебно заведение „ Васил Левски “ във Велико Търново.

Офицер от българската войска. След като я напуща, се впуска в публицистиката. Има и следдипломна подготовка във факултета по публицистика в Софийския университет.

Работи във вестниците „ Труд “ и „ Българска войска “. Започва да работи в ЦСКА по времето на Илия Павлов, след което напуща и стартира в организацията на Емил Данчев. След това се отделя и става независим футболен управител, като е един от дребното с италиански лиценз. Лицензиран от ФИФА. Съучредител на Българската асоциация на футболните сътрудници.

Един от основателите на Футболен клуб „ Централен състезателен клуб на армията 1948 “. И двамата му синове са свързани с футбола. Светослав е админ на „ Славия “, а Бранимир е капитан на втория тим на „ Лудогорец “. Кандидатурата му бе издигната от третодивизионния „ Гигант “ (Съединение).

Георги Захариев

Роден е на 12 декември 1985 година в София. Футболен сътрудник и създател на мениджърската компания „ Кампиония “, където работи дружно с брат си Александър, който е лицензиран треньор.

Двамата работят дружно по детски лагери, като вършат представителни тимове, които водят за мачове в Англия и Германия. Притежава правата за България на една от най-популярните методики в света.

Консултира клубове по структурата на школите им. Владее няколко езика, като най-екзотичният е китайски. Официално лицензиран по новите правила на ФИФА след положен изпит. Пише един от най-четените футболни блогове, а публикациите му са на тематика развиване на млади футболисти.

Издигнат е от ФК „ Пирдоп “, финален в източната група на четвърта дивизия в София-област. През 2021 година още веднъж се кандидатира за президент на БФС, само че бе от тези, които се отхвърлиха авансово и по този начин оставиха в битката единствено Борислав Михайлов, Димитър Бербатов и Христо Порточанов. Тогава намерено поддържа Бербатов за поста.

Манол Иванов

Роден е на 5 август 1964 година в София.

Син на легендата на „ Левски “ Александър Манолов, повторен първенец на България със „ сините “ и веднъж притежател на купата.

Във футбола Манол Иванов потегля по стъпките на татко си – стартира в юношите на „ сините “, само че се отхвърля много рано и приключва право в СУ „ Свети Климент Охридски “.

В интервала 2020-2021 година се появява още веднъж във футбола, като е изпълнителен шеф в „ Нефтохимик “, само че напуща, откакто не се схваща със собственичката Анелия Златкова, след което за поредна година клубът банкрутира.

Занимава се с бизнес от дълги години. В момента ръководи компания, която се занимава със строителство и търговия.

Кандидатурата му е издигната от столичната академия „ Арес “, която се занимава с развиването на детско-юношески футбол, като е член на БФС от 2020 година Представлява се от юношата на „ Левски “ Росен Танев.

Източник: 24 часа
Още вести четете в категория Спорт
За още настоящи вести: Последвайте ни в

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР