В13:00 часана 21-ви септември в НЧ Георги Парцалев - 1901“

...
В13:00 часана 21-ви септември в НЧ Георги Парцалев - 1901“
Коментари Харесай

Българският антарктик Борислав Александров ще изнесе беседа в град Левски

В13:00 часана 21-ви септември в НЧ „ Георги Парцалев - 1901 “ в град Левски, българският антарктик Борислав Александровще придвижи жителите и гостите на града на най-чистото място на планетата – Антарктика.

Събитието е част от акцията на неправителствената организация СОНИК СТАРТ за Деня на Земята и е под патронажа на кмета на община Левски – Любка Александрова.

Не инцидентно и град Левски е определен за място, в което Александров да показа активността на Антарктическия клуб. Един от най-големите геолози в света - акад. Тодор Николов, индивидът, положил българското антарктическо начало, е родом и приключва приблизително си обучение в учебно заведение “Крум Попов ” град Левски. Той е в основата на първичното осъществяване на концепцията за образуване на проучванията в Антарктида от страна на български учени, с цел да бъде България пионер в преодоляването на ледения континент. Днес залив на остров Смит (Южни Шетландски острови, Антарктида) публично носи името на проф. Тодор Николов (Nikolov Cove, South Shetland Islands).

А българският антрактик Борислав Александров ще прикове вниманието ви с разказите си за живота на седмия континент, за това по какъв начин се случват климатичните промени и за градежа новата лаборатория. СОНИК СТАРТ, която се грижи за положителния старт, поддържа активността на българските антарктици и работи в основаването на повече връзки на територията на България с локалните общности в цялата страна.

В своята акция, СОНИК СТАРТ към този момент показа Антарктида в Сливен, Карлово и Тутракан, като предстоят още десетки събития до края на годината в цялата страна.

Не пропускайте опцията да чуете, видите и да се вдъхновите от хубостта на най-чистия континент Антарктида!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР