В завода се произвеждат електронните четци Kindle, както и умните

...
В завода се произвеждат електронните четци Kindle, както и умните
Коментари Харесай

Foxconn е обвинена за лоши условия на труд в китайски завод за устройства за Amazon

В завода се създават електронните четци Kindle, както и умните колони Amazon Echo Dot

Още по тематиката
Светът е интернет

Кои са най-актуалните трендове в онлайн пространството, съгласно отчета на Мери Мийкър за развиването на мрежата
8 юни 2018
Apple ще забърза софтуера на старите iPhone модели

Компанията показа новата версия на операционната си система iOS на конференцията WWDC
5 юни 2018 Производствената компания Foxconn разгласи в неделя, че ще проверява изискванията за работа в един от заводите си в Китай, където компанията прави устройства за американския софтуерен колос Amazon, написа Reuters. Разследването идва единствено няколко дни откакто американската организация China Labor Watch излезе с отчет, в който подлага на критика Foxconn за тежките условия на труд във фабриката в Хенян, където се създават умните колони Amazon Echo Dot и електронните четци Kindle.

Докладът, дълъг 94 страници и направен от организацията, основана в Ню Йорк, демонстрира резултатите от деветмесечно следствие. Според China Labor Watch в завода в Хенян има редица пропуски – прекомерно дълга работна седмица, ниско възнаграждение, несъответстваща подготовка на чиновниците и прекомерно разчитане на непостоянна работна ръка, което е в прорез с китайските закони.

" Правим цялостно следствие по проблемите, разказани в отчета. Ако той се окаже правилен, незабавно ще вземем ограничения и ще вкараме интервенциите в релси ", разясниха в изказване от Foxconn. Компанията, основана в Тайван, е най-големият " наемен производител " на електроника в света. Тя има над милион чиновници и работи също по този начин с Apple и други огромни компании. Това не е първият проблем за Foxconn – през 2010 година компанията бе остро подложена на критика поради повишаващия се брой на самоубийствата измежду нейни чиновници.

Нарушенията съгласно отчета

В отчета на China Labor Watch се показва, че към 40% от чиновниците в завода в Хенян са сезонни служащи, до момента в който съгласно китайския закон ограничаването е 10%. На този вид чиновници се заплаща една и съща сума както за постоянна работа, по този начин и за работа отвън работни часове, която би трябвало да бъде по-високоплатена. " На тези чиновници не се заплаща това, което създават. Това е незаконно ", разяснява програмният шеф на China Labor Watch Илейн Лу.

Непостоянната работна ръка получава по 2.26 $ на час, а на месец чиновниците работят 100 часа над нормалното си работно време, до момента в който ограничаването по закон е 36 часа. Някои чиновници работят по 14 следващи дни.

От Amazon разясниха, че са създали одит на завода през март и също са разкрили пропуски. " Веднага поискахме проект за деяние от Foxconn ", разясняват от Amazon. " Искаме да сме сигурни, че тези проблеми ще бъдат позволени. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР