В зависимост каква е кожата ви, сухата кожа може да

...
В зависимост каква е кожата ви, сухата кожа може да
Коментари Харесай

5 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

В взаимозависимост каква е кожата ви, сухата кожа може да е сезонна или резултат от стресови фактори в околната среда (помислете: замърсяване, слънчево изгаряне и т.н.). За други люспестият, лющещ се или сърбящ епидермис е продължителен. Сухота може да се появи от главата до петите и това се случва, когато вашата кожа губи вода прекомерно бързо. Причинява се както от вътрешни, по този начин и от външни фактори.

Ако изпитвате инфектиране, лющене и сензитивност заради кожно заболяване като екзема или псориазис, значимо е да се консултирате с сертифициран кожен лекар, с цел да разработите протокол за лекуване. Но за тези, които се занимават със сухота, която не е обвързвана с други положения, избрани държания може да влошат нещата. По-долу хвърляме светлина върху ежедневните привички, от които може да желаете да се откажете за по-здрава и хидратирана кожа.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

5 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

1. Вземане на парещ душ

 кожата 7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви фотография: pinterest

Знаем какъв брой релаксиращо може да бъде да се отпуснете с парещ душ в края на дълъг ден, само че ще извършите услуга на кожата си, в случай че ограничите излагането си на вода, която е прекомерно топла. Горещият душ може да я изсуши, защото топлината лишава кожата от естествените й масла.Резултатът? Кожа, която се усеща опъната, суха и раздразнена. Освен това топлината може да наруши естествената кожна преграда, която е предопределена да задържа влагата. Когато тя е нарушена, това може да докара до нараснала загуба на влага.

2. Носенето на мирис

 кожата 7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

Както споменахме, ароматът може да бъде провокиращ за тези с и под мирис нямаме поради единствено парфюми и одеколони. Ароматът се крие в множеството от нашите артикули за хубост и грижа за кожата (помислете: овлажнители, слънцезащитен крем, дезодорант и грим) и може да бъде в синтетична и естествена форма. Тъй като сухата кожа нормално се равнява на отслабена кожна преграда, добра концепция е да избягвате всевъзможни спомагателни дразнители, до момента в който тя е застрашена. Продуктите с надпис „ без аромати “ са верният метод, защото даже продуктите „ без мирис “ към момента могат да провокират сензитивност.

3. Пренебрегване на фактора мокрота

 

Не можем да направляваме времето (ако само…), само че можем да се приспособяваме към него. Както евентуално подозирате, по-сухият климат може да има изсушаващ резултат върху кожата. В по-малко влажна среда има по-малко влага във въздуха и тя няма толкоз доста влага, за която да се задържи, което може да докара до сухотата й.И тогава има въпроса за изкуствения надзор на климата. Тъй като температурите падат и стават по-студени, увеличеното потребление на отопление на закрито също може да докара до изсушаването й.

4. Прекомерно миене на ръцете

 кожата 7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

Предвид света, в който живеем през последните 18 месеца, концепцията да се застъпваме за по-малко миене на ръце или стерилизация звучи безумно. Но изслушайте ни.

Твърде честото миене може да лиши кожата от естествената й влага, както и да наруши естествената кожна преграда, което може да я направи по-податлива на загуба на влага.Същото може да се каже и за несъразмерното измиване на лицето и тялото. Така че, вместо да почиствате по-малко, почиствайте по-интелигентно. Ако установите, че миете постоянно – без значение дали става въпрос за тялото или ръцете – значимо е постоянно да попълвате изгубената влага, с цел да поддържате кожната преграда.

Това значи постоянно нанасяне на крем за ръце, крем за тяло или овлажнители за лице (в идеалния случай, до момента в който кожата е към момента влажна), с цел да възстановите и заключите хидратацията.

5.Неизползване на верните продукти… или погрешно потребление

 кожата 7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

Продуктите за хубост не са универсални. Това, което работи за кожата на един човек, може елементарно да остави кожата на различен суха и раздразнена. Всъщност, някои от най-ценените съставки в грижата за кожата могат фактически да изсушат и/или нервират, в случай че не се употребяват вярно. Някои дейни съставки като ретинол, ексфолиращи киселини, бензоил пероксид и салицилова киселина могат да изсушат кожата, тъй че е значимо да бъдете деликатни с използването.Особено значимо е да избягвате несъразмерното ексфолиране, защото това може да изсуши кожата.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР